Kāds ir funkcionāls un mazulim drošs mājoklis?

Kāds ir funkcionāls un mazulim drošs mājoklis?

03. Jan 2011, 19:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mājokļa iekārtošana ir ilgs un sarežģīts process, jo jāizdomā, kur kas stāvēs un kā konkrētais priekšmets iekļausies kopējā interjerā. Ikviens no mums vēlas radīt tādu mājas noskaņu, kur gribam atgriezties un jūtamies pasargāti no apkārtējās pasaules.

 

Bērnistaba

Veidojot bērnistabu, mēbeles un citus priekšmetus izvietojiet tā, lai nerastos bīstamas situācijas. Plauktus, istabas augus iesaku novietot augstāk, lai bērns tos neaizsniegtu un neuzgāztu sev virsū. Aizkarus pie logiem šujiet ne garākus kā līdz palodzei, lai bērns nevarētu tos aizsniegt.

 

Virtuve – cepeškrāsns!

Bērna drošības labad ieteiktu cepeškrāsni virtuvē novietot virs darba virsmas, lai mazulis nevarētu tai piekļūt. Ja nav šādas iespējas, ieteiktu izmantot drošības klipsi, kas nobloķē durvis.

 

Vannas istaba – flīzes!

Uz grīdas vannas istabās noteikti nelieciet spīdīgās – glancētās flīzes. Ražotāji jau šobrīd veikaliem piedāvā flīzes ar matētu vai raupju virsmu, lai grīda nebūtu slidīga. Papildus grīdas virsmu ieteiktu noklāt ar speciālo pretslīdes vielu.

 

Spuldzes un iebūvējamie gaismekļi

Parastās kvēlspuldzes nav drošas, jo tās ļoti ātri uzkarst. Tā vietā labāk izmantojiet ekonomiskās, nekarstošas spuldzes iebūvējamām virsmām un gaismas ķermeņiem.

 

Bērnu rācijas

Gribētu vērst uzmanību un atgādināt, lai bērnu rācijas neatstājiet gultiņā, jo tās var aizdegties. Šobrīd veikalos ir nopērkamas ērtas un pie sienas stiprināmas rācijas.

 

Pultis un elektrotehnika

Pultis un citu elektroniku noteikti ieteiktu novietot augstākos plauktos, lai bērns to nevarētu aizsniegt. Pastāv ļoti liela iespēja, ka mazulis var iebāzt mutē un norīt pirkstiņbaterijas vai plakanās baterijas.

 

Smiltis, akmeņi, izšūti spilveni ar podziņām

Man kā dizainerei arī patīk skaistie interjera aksesuāri, piemēram, segas, spilveni, kas ir izšūtas ar podziņām, pērlītēm, fliteriem un citiem materiāliem. Taču tās nav drošas ģimenēm, kurās aug mazi bērni. Tāpēc ieteiktu pirkt vienkāršus interjera aksesuārus, spīdīgie nieciņi ir skaisti un pievērš uzmanību, taču bērns tos var norīt, iebāzt ausīs vai degunā.

 

Bērnam droša mājokļa ekspozīcija ir apskatāma t/c Spice Home, 2. stāvā no 27. marta līdz 18. aprīlim.

 

Vairāk par mājokļa Drošības noteikumiem skatieties un lasiet t/c Spice Home mājas lapā www.spicehome.lv.

26. Mar 2010, 22:17

Pat apdomājot un izvērtējot , ka viss ir novākts un bērns neko nevar aizsniegt. Tomēr atrodas izdoma bērnam un viņš iedomājās sastrādāt nedarbus uz līdzenas vietas😀) Tāpēc jāpieskata ik mirkli mazo rakari!