Kādā vecumā bērnam jāsāk velties?

Kādā vecumā bērnam jāsāk velties?

14. Nov 2011, 13:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs sadarbībā ar labākajiem speciālistiem turpina publicēt mazuļa attīstības enciklopēdiju, pievēršot uzmanību gan fiziskai, gan garīgai attīstībai. Kurā vecumā bērnam vajadzētu sākt velties? Konsultē Māmiņu Kluba eksperte fizioterapeite Kristīne Baranova.

 

"Agrāk fizioterapeiti bija pārliecināti, ka mazuļa velšanās ir pirmais lielais mazuļa sasniegums, bet izrādās, ka tā nav," atklāj fizioterapeite Kristīne Baranova.

 

Pirmais nozīmīgais sasniegums ir pavelšanās uz sāna. Uz sāna ir diezgan grūti noturēt līdzsvaru (mammas, pamēģiniet pašas) un bērns līdz ar to mācās svara pārnešanu.

 

Tad kad bērns ir gatavs pavelties uz sāna, fizioterapeite ir 100% pārliecināta, ka pēc neilga laika viņš pats pratīs pareizi pavelties uz vēdera.

 

Ja runājam par konkrētu vecumu, tad jāsaka, ka tas notiek ļoti, ļoti individuāli. Ir bērni, kuri labi veļas uz vēdera jau 3,4 mēnešos, ir bērni, kuri arī 8 mēnešos sāk velties uz vēdera. Vecāki ir jānomierina- arī tā ir norma.

 

Bērna attīstību, arī velšanās, jāskatās atsevišķi katrā gadījumā. Ja Tavs mazais kavējas ar velšanos, iespējams, viņš lieliski pļāpā vai ir apguvis kādu citu prasmi, ko nav apguvis mazulis, kurš jau veļas!

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

16. Jan 2011, 18:09

man meita sāka velties tieši 5 ar pus mēnešos.uz Ziemassvētkiem. velties tagad nedaudz veļās,bet ir slinka,nekādi negrib pati velties uz vēdera.

saulux10 saulux10 16. Jan 2011, 09:40

Mana meitiņa uz vēdera iemācījās velties 3 mēnešos, bet atpakaļ vēl nemāk, rīt paliks 5 mēneši 😀

taschinka taschinka 16. Jan 2011, 09:17

Mans dēls uz vēdera uz 3 mēnešiem,bet atpakaļ uz 4 vēlās