Kā ģērbt mazuli, dodoties pastaigās ziemā?

Kā ģērbt mazuli, dodoties pastaigās ziemā?

22. Oct 2011, 10:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pats galvenais priekšnoteikums pastaigām ziemā ir silta saģērbšanās. Kā saģērbt mazuli, dodoties pastaigās ziemā, stāsta pediatre Ieva Reinholde.

 

 

Ir viens būtisks princips, izvēloties, kā ģērbt mazuli ziemā. Kamēr bērniņš ir mazs un guļ ratiņos, tikmēr bērns jāģērbj nedaudz siltāk par mums. Tad kad bērns ir sācis skriet pats uz savām kājiņām un kļūst aktīvs, tad bērns ir jāģērbj vieglākās drēbēs nekā mūs, pieaugušos, jo bērns skrienot ātrāk sasvīst.

 

 

Dodoties pastaigā gan ar ratiņos esošu bērniņu, gan mazo staigātāju, mazulim noteikti ir jāuzvelk adīta cepurīte, silti cimdiņi un zeķes, silts kombinezons un zābaciņi. Ja mazulis atrodas ratiņos, līdzi jāpaņem arī siltāka sega, kuru nepieciešamības gadījumā varēs noņemt vai vēlāk atkal uzsegt.

 

Dodoties laukā aukstajās ziemās, nedrīkst aizmirst arī par aizsargkrēmiņu, kas pasargās vaidziņus un deguntiņu no apsaldēšanās.  Krēmu lielākam mazulim var ļaut uzziest pašam, padarot to par jautru spēli, taču jāseko līdzi tam, kā tas tiek darīts, jo krēmam ir jānosedz visa seja un vēl ļoti būtiski ir to uzziest savlaicīgi, lai tas paspētu kārtīgi iesūkties- ja iespējams, vismaz pusstundu pirms iziešanas no mājas.

 

Kad visi priekšdarbi veikti, varam doties ziemīgās pastaigās. Staigāt ir vēlams pa mežu vai parku, taču nekādā gadījumā ar mazuli ziemas laikā nevajadzētu doties uz lielveikalu, jo tā ir vieta, kur apgrozās daudz cilvēku un tieši tur visvieglāk ir noķert kādu slimības bacili.

 

 

Kā ziemas pastaigās savu mazuli ģērb Tu? Iesūti ziņu šeit un pastāsti!

 

 

 

Panthenol forte 5% body milk extra dry skin 200ml.

 

Ķermeņa pieniņš ļoti sausai ādai ar augstu D-pantenola saturu, alantoīnu un A, E, F vitamīnu kompleksu.

 

Pieniņu var lietot bērni no 3 g.vec. un pieaugušie.

 

Altermed panthenol forte 2% roku krēms, 100 ml


Aizsargājošs un atjaunojošs roku krēms ar augstu D-pantenola saturu, alantoīnu, E vitamīnu un avokado eļļu.

 

DĀVANA! Altermed baby ziemas krēms, 50ml

 

Sejas krēms bērna ādas aizsargāšanai ziemā. Krēms satur aprikožu eļļu, D-pantenolu, allantoīnu un E vitamīnu. Šīs aktīvās vielas atjauno un baro ādu. Hipoalergēns.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 20. Dec 2010, 12:49

Šo ziemas krēmiņu, kas ir komplektā, var lietot arī zīdaiņi!