Jurģi Saulaino dienu bibliotēkā

Jurģi Saulaino dienu bibliotēkā

06. Dec 2010, 23:28 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

11.martā plkst.13.30 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) daudzfunkcionālajā korpusā Vienības gatvē 45. tiks atklātas Rīgas Centrālās bibliotēkas (RCB) grāmatu izsniegšanas punkta „Saulaino dienu bibliotēka” jaunās telpas.


Ar 11.martu RCB grāmatu izsniegšanas punkts „Saulaino dienu bibliotēka” turpinās darbu slimnīcas daudzfunkcionālajā korpusā ar plašām un funkcionāli piemērotām telpām. Bibliotēkas apmeklētājus – pacientus un viesus atklāšanas svētkos priecēs iluzionisti Dace un Enriko Pecolli.

 

 

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas mērķis ir radīt bērniem un ģimenei draudzīgu ārstniecības iestādi, tādēļ plānojot daudzfunkcionālā korpusa celtniecību tika dots arhitektei uzdevums, paredzēts plašas un gaišas telpas bibliotēkai. RCB grāmatu izsniegšanas punkts „Saulaino dienu bibliotēka” ir lasītājiem labvēlīga telpa atveseļošanās procesā, kā arī informācijai un saskarsmei. Bibliotēkas līdzšinējās telpas bija vizuāli krāšņas un mājīgas, taču šauras, ņemot vērā pacientu lielo skaitu slimnīcā.

 

 

BKUS valdes priekšsēdētāja p.i. Andis Lācis saka:„Bērnu slimnīcā tiek realizēti daudz projektu, kuri ir tapuši sadarbojoties ar ziedotājiem, kuriem esam pateicīgi par atbalstu un uzticību. Kā viens no tiem ir Saulaino dienu bibliotēka, kuras pārcelšanās uz jaunām telpām dos iespēju mazajiem pacientiem pavadīt laiku daudz plašākās un krāsainākās telpās, lasot grāmatas, lietojot internetu un apmeklējot dažādus pasākumus.”

 

 

„Slimnīcā bērni un jaunieši ir izrauti no ierastā dzīves ritma, turklāt slimnīcas ikdiena bieži vien ir saistīta ar vientulību un sāpēm. Gribam mūsu lasītājiem palīdzēt psiholoģiski adaptēties šajā situācijā, veicināt viņu radošās izpausmes un bibliotēkas telpās sniegt iespējas savstarpējai saskarsmei vienam ar otru un elektroniskajā vidē – ar tuviniekiem un draugiem,” saka RCB direktora p.i. Doloresa Veilande.

 

 

RCB grāmatu izsniegšanas punkts „Saulaino dienu bibliotēka” Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā veiksmīgi darbojas jau ceturto gadu. Akcijas „Saulainas dienas mūsu bērniem” ietvaros sabiedrības saziedotie līdzekļi tika ieguldīti telpu renovācijā un aprīkojuma iegādē, bet Rīgas Centrālās bibliotēka rūpējās par grāmatu, periodisko izdevumu un audiovizuālo un citu materiālu iegādi. Bibliotēkā pieejama pati jaunākā un interesantākā daiļliteratūra, nozaru literatūra, periodika, kā arī neliela mūzikas ierakstu un audio grāmatu kolekcija.

 

 

 

Papildus informācija:


VSIA Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas

Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja

Romēna Namniece

Tālr.29440276; 7064483

e-pasts:romena.namniece@bkus.lv

 

vai

 

RCB grāmatu izsniegšanas punkta

„Saulaino dienu bibliotēka” vadītāja

Ilze Marga

Tel.:22012061

e-pasts:ilze.marga@inbox.lv

 

Informāciju sagatavoja:

Inga Miķelsone,

VSIA Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas,

Sabiedrisko attiecību speciāliste