Jāņu brīvdienās gūto traumu un saslimšanu skaits nemainīgs

Jāņu brīvdienās gūto traumu un saslimšanu skaits nemainīgs

21. Apr 2012, 01:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jāņu brīvdienās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas ārsti laikā periodā no 22. jūnija līdz 26. jūnijam palīdzību sniedza 757 bērni, no kuriem stacionēti 220 pacienti.


Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas ārsti un māsiņas konsultēja un sniedza medicīnisko palīdzību 537 bērniem ar paaugstinu temperatūru, klepu, ausu sāpēm un vēdera sāpēm, kas bija saistītas ar svētku pārēšanos. Palīdzība tika sniegta arī gadījumos, kad bērnus bija sakodoši dažādi insekti vai piesūkusies ērce u.c.

 

Dažāda rakstura traumas gan grieztas brūces, gan sasitumus un lūzumus, lecot pa batutu, braucot ar riteni un šūpojoties, kā arī svētkiem raksturīgās traumas bija guvuši 277 bērni.

 

Tomēr ārsti norāda, ka vecāki nav pietiekoši svētku laikā pieskatījuši savas atvases, jo bērni guvuši apdegumus, iekrītot vai iekāpjot karstos pelnos, kā arī pieskaroties karstam grilam un uzliesmojot degmaisījumam uz drēbēm. Šajās brīvdienās bērni atkal guvuši apdegumus, aplejoties ar karstu tēju, zupu vai kafiju. Taču pārsvarā Jāņu brīvdienās bērni, kuri vērsās pēc palīdzības nebija raksturīgas traumas, kas ir tieši saistībā ar svētku svinēšanu.