Glābējsilītē ievietots ceturtais bērniņš

Glābējsilītē ievietots ceturtais bērniņš

27. May 2011, 10:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pie Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas izvietotajā glābējsilītē vakar ievietots ceturtais bērniņš, informēja Bērnu slimnīcā. Vakar ap plkst.16 tur ievietota meitenīte. Bērniņš ir vesels, četras līdz piecas dienas vecs, svars 2,874 kilogrami un garums 48 centimetri. Persona, kura ievietoja mazuli, atstājusi autiņbiksīšu komplektu.

 

Neonataloģijas klīnikas ārste Sandija Stanke teic, ka pēc pirmreizējās apskates meitenīte izskatās vesela un kopta. Meitenīte ievietota Bērnu slimnīcas 19., jaundzimušo, nodaļā. Par notikušo jau ir informētas visas atbildīgās institūcijas.



Rīgas Dzemdību namā arī informēja, ka šogad pirmajos sešos mēnešos slimnīcā pēc dzemdībām atstāti 16 jaundzimušie.

 

Glābējsilīte pagājušā gada 8.septembrī speciāli tika ievietota Bērnu slimnīcas klusajā teritorijā, lai cilvēks, kurš ievieto bērnu silītē, paliktu anonīms. Pirmais mazulis tur tika atstāts pērn 23.decembrī. Pēc tam 22.februārī tika atstāta viena meitenīte, bet vēl viena meitenīte - 15.aprīlī.



Par glābējsilīsu izveidi tiek domāts Latvijas reģionos



Par glābējsilītes ierīkošanu slimnīcas teritorijā interesējusies arī Daugavpils reģionālā slimnīca, kas nozīmē, ka trešā glābējsilīte Latvijā varētu tikt izveidota Latgales reģionā, informēja glābējsilītes projekta pārstāve Laura Zvirbule. Kā pastāstīja Zvirbule, tāpēc vēl šogad ir plānots rīkot dažādus labdarības pasākumus un akcijas, aicinot iedzīvotājus un uzņēmumus ziedot šī projekta atbalstam. Un projekta autori cer, ka nākotnē šādas vietas būs visos Latvijas reģionos.

 

Otro glābējsilīti septembrī uzstādīs Liepājā



Kā ziņots, septembrī Liepājas reģionālajā slimnīcā plānots uzstādīt Latvijā otro glābējsilīti. Tās izveidē projekta autori cer iekļauties 10 000 latu summā. Tas ir lētāk nekā Rīgā, kur tā izmaksāja ap 17 000 latu. Liepājas reģionālā slimnīca šim mērķim atvēlējusi 1000 latu, Latvijas Bērnu fonda ziedojumu vākšanas kampaņā glābējsilītei savākti 4500 lati, bet trūkstošo daļu - aptuveni 2000-3000 latu - ir gatava atvēlēt farmācijas kompānijas "Gedeon Richter" pārstāvniecība Latvijā. Arī Liepājas pašvaldība dos savu ieguldījumu ieceres sekmīgai īstenošanai.

 

Foto: LETA

TVNET/LETA

06. Aug 2010, 00:18

Iespējams bērniņš atradīs sev gādīgu māmiņu😉