Ginekoloģe: Vienīgais drošais grūtniecības simptoms ir menstruāciju iztrūkums

Ginekoloģe: Vienīgais drošais grūtniecības simptoms ir menstruāciju iztrūkums

05. Sep 2011, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Cik ātri var parādīties grūtniecības simptomi?" jautā sieviete,kas vēlas palikt stāvoklī. Atbild Māmiņu Kluba eksperte Daiga Baranovska, ARS ginekoloģe.

 

Jautājums: 

Mēs ar vīru plānojām bērniņu. Aprēķināju, ka man ovulācija varētu būt apm.26. jūlijā, jo cikla pirmā diena bija 15. jūlijs un cikls ir 28 dienas.

20. jūlijā jau sākām mīlēšanās procesu, dzimumakti mums bija katru dienu līdz pat 24. jūlija, tad vēl 26. jūlijā, nu tā kā viss pirms ovulācijas, jo naivi ceram uz meitiņu (lasīju, ka tad tas jādara tieši dienās pirms pašas ov.). Bet lieta tāda, ka 25. jūlijā man sākās slikta dūša un velkošas sāpes vēdera lejasdaļā, kas turpinās vēl tagad-28. jūlijā. Gaidīju tos staipīgos izdalījumus, ko esmu ievēroji citos mēnešos, bet šajā, tie nemaz nebija! Šodien man izdalījumi jau ir tādi pabiezi. Grūtniecības testu taisīju 27. jūlijā, kas pārliecinoši bija negatīvs.

Vai varētu būt, ka esmu palikusi stāvoklī? Vai tik ātri var būt tādas pazīmes, kā man?

Cikls man ir bijis vienmēr regulās.

 

Atbild Māmiņu Kluba eksperte Daiga Baranovska, ARS ginekoloģe:


Tās pazīmes, ko norādāt Jūs, neviena neliecina par grūtniecību – ne slikta dūša, ne velkošas sāpes, pat ne galvas reiboņi nav grūtniecības simptomi. Vienīgais daudz maz drošais simptoms ir menstruāciju iztrūkums, tā ka īpaši ātrāk par 15.augustu grūtniecības testu taisīt nav lielas jēgas. Ja grūtniecība iestājas ļoti precīzi cikla vidū, tad grūtniecības tests kļūst pozitīvs ne ātrāk kā pēc 10-12 dienām, t.i. 2-4 dienas pirms gaidāmajām menstruācijām.

 

Kas attiecas uz ovulācijas mērījumiem, tad ar speciālajiem testiem tas droši vien būs precīzāk, bet, ja ļoti „pa vienkāršo”, tad normāli 28 dienu cikla gadījumā ovulācijai ir jābūt 14. dienā, šajā gadījumā 29.jūlijā, nevis 26., kā Jūs esat aprēķinājusi.

 

 

Vizīti pie dr. Daigas Baranovskas varat pieteikt pa tālruni   67201007!