Drošība vasarā – lai bērns laimīgs un vecāki mierīgi...

Drošība vasarā – lai bērns laimīgs un vecāki mierīgi...

28. May 2012, 11:30 gucci123 gucci123

 

Labdien!

Beidzot mans mazais tik paaudzies līdz tādam līmenim, ka no zemākajiem plauktiem var nocelt tur esošos priekšmetus, atvērt atvilktnes un izcelt no turienes dažādas trofejas (viņaprāt), nokāpt no gultiņas. Ar vienu vārdu sakot – bērns aug un attīstās...

Tāpēc esmu veikusi dažādus drošības pasākumus, lai mazajam ne tikai šī vasara, bet arī citi gadalaiki būtu droši. Bet, kā jau zināms, vasarā cilvēki mēdz būt aktīvāki, tāpēc arī vecākiem jābūt īpaši uzmanīgiem.

Pirmkārt, izvācu no atvilktnēm visus aizdomīgos priekšmetus – asus, mazus, smagus, stiklotus u.c., ar kuriem bērns var sevi savainot. Otrkārt, tā kā dažkārt dzīvojamies uz balkona, paklāju apakšā uz flīzēm segas, lai mazais rāpojot nesasistos vai sēžot neapsaldētos, kā arī aizklāju ar lieliem spilveniem visas spraugas, ali nejauši nekur neiever rokas vai kājas. Treškārt, visām durvīm, rozetēm un daudzām atvilktnēm ir drošības slēdži, jo tā ir sekunde, kad var iespiest pirkstiņu. Turklāt nereti tur ir dokumenti vai mantas, kuras nav domātas mazajam. Ceturtkārt, nodrošinu mazo vienmēr ar svaigu ūdeni, jo karstumā viņš var pārkarst (arī guļot naktī gultiņā) un, ejot āra pastaigās – sasmērēju ar saules aizsargkrēmu, lai neapdeg ādiņa. Piektkārt, jebkurai mātei (vai pieskatītājam) ir jābūt acīm ne tikai pierē, bet arī pakausī, jo bērns ir neaprēķināms, tāpēc gribot negribot jānodrošina tas, lai viņš vienmēr ir redzes laukā – vannas istabā, virtuvē vai spēļu laukumā. Un, protams, ka ir brīži, kad tā paiet visa diena, ka pašai nav laika ne paēst uztaisīt sev, ne kārtīgi nomazgāties, taču tie ir sīkumi, kas ar laiku aizmirstas, jo runa ir par mazā cilvēciņa drošību.

Protams, jebkurā gadalaikā (un īpaši vasarā) regulāri mazgāju mazajam rokas, gan pēc pastaigas vai ēšanas vai vienkārši spēlēšanās istabā, jo tās ne tikai piesvīst, bet arī „pievelk” putekļus un gruzīšus.

Pēdējais mūsu pirkums ir mazs trīsritenītis. Izskatījām daudzus variantus, taču nolēmām par labu drošākam (un arī nedaudz dārgākam), jo tam ir ne tikai gumijas riteņi (10 collas), bet arī drošības jostas, kas ir būtiski, jo mazais dikti grozās (lai gan pats vēl pedāļus nemin).

Lūk, šādi ir mani drošības pasākumi vasaras sezonai, ceru, ka kādam tas var noderēt :)

Gucci123

 

Attēls no:http://trialx.com

Blogu konkurss: Par drošu vasaru!

 

Pirmā krāsainā palīdzība bērniem.

Plāksteri ar košiem un krāsainiem zīmejumiem. Ideāli piemēroti bērniem, lai brūču apstrāde sagādātu interesi un ļautu novērs bērna uzmanību no sāpēm. Tiem ir īpaša līmviela, kas nekairina bērna jutīgo ādu un ir hipoalerģiska. Ieteicams bērniem no 3 gadu vecuma.