Cik ilgā laikā pēc dzemdībām nostabilizējas menstruāciju cikls?

Cik ilgā laikā pēc dzemdībām nostabilizējas menstruāciju cikls?

10. Jun 2012, 14:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja pēc dzemdībām baro bērniņu ar krūti, cik ilgā laikā nostabilizējas menstruālais cikls? Atbild medicīnas sabiedrības „ARS” ginekoloģe Kristīne Ķempe.

 

Jautājums:

 

Meitiņai ir 9 mēneši, baroju ar krūti. Mēnešreizes parādījās četru mēnešus pēc dzemdībām, bet tās vēl aizvien ir neregulāras – vienu mēnesi ir citu nav un tad kad ir stipras- man tādas iepriekš nav bijušas un ir ļoti izteiktas garastāvokļa svārstības. Cik ilgā laikā mēnešreizēm vajadzētu nostabilizēties? Vai tomēr, kamēr barošu ar krūti ar šādu situāciju ir jāsamierinās, un vai ir kāds veids (piemēram, spirāles ielikšana), kā "saregulēt" šo procesu, jo ņemot vērā šo neregularitāti, dzimumattiecības ar vīru ir „stresa” pilnas.

 

Atbild medicīnas sabiedrības „ARS” ginekoloģe Kristīne Ķempe:

 

Ja esi ļoti aktīvi barojoša māmiņa, tad menstruāciju sakārtošanās process var prasīt zināmu laiku, hormonālā aktivitāte atjaunojas pamazām, jo dominē procesi, kas atbild par piena produkciju. Tomēr ieteiktu doties pie ginekologa un risināt šo problēmu kopā (gan noteikt savu veselības stāvokli, gan izvēlēties piemērotāko izsargāšanās metodi).

 

Vizīti pie dr. Kristīnes Ķempes varat pieteikt pa tālruni  67201007!