Burkāni skaistumam un veselībai

Burkāni skaistumam un veselībai

21. May 2010, 14:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Burkānos ir daudz minerālvielu un mikroelementu, bet kā pagatavot smaržīgu masku, stāsta māmiņa Ieva Ercmane.

 

Burkānos ir daudz minerālvielu un mikroelementu, satur C, B, D, E, K vitamīnus un A provitamīnu - karotīnu, kā arī dažādas aktīvas vielas, kas uzlabo redzi, nostiprina ādas epitēliju, veicina ēstgribu, uzlabo asins sastāvu.Burkāni normalizē sirds un asinsvadu, aknu, aizkuņģa dziedzera, nieru, vairogdziedzera darbību. Burkānus vajadzētu lietot, ja ir acu slimības, artrīts, aknu slimības, ateroskleroze, mazasinība un organisma spēcināšanai.

 

Cilvēkam pietiek apēst 100 gramu burkānu, lai nodrošinātu organismu ar nepieciešamo karotīna diennakts devu. Ļoti vērtīga ir burkānu sula. Dienā vajadzētu izdzert 200 gramu sulas, bet ārstnieciskā nolūkā – trīs glāzes. 9 burkānos ir tikpat daudz kalcija kā glāzē piena.

Sejas maska

{pic:1}
Sarīvēt burkānu uz smalkas rīves, samaisīt kopā ar olas baltumu, pievienot 1 tējkaroti olīvu vai persiku eļļas, nedaudz kartupeļu cietes un uzlikt uz sejas un kakla.

{pic:2}

Masku uz sejas turam 15-20 minūtes pēc tam noskalojam siltā ūdenī.

 

Šī burkānu maska vairāk piemērota taukainas sejas īpašniecēm, man pašai ir normāla tipa āda, vasarā mazliet taukaina.

 

Otrs vienkāršāks variants ir:

Sarīvē sulīgu burkānu, pievieno ½ tējkaroti samaltu auzu pārslu.

 

Varētu satraukt tas, ka burkāns krāso, bet no vienas maskas nedēļā nekādu toni neiegūsiet, ja vēlās iegūt viegla iedeguma efektu burkānu maska jāliek trīs reizes nedēļā.

 

Piedalies arī Tu skaistumkopšanas knifiņu konkursā un laimē friziera apmeklējumu un Schwarzkopf Professional matu kosmētiku!

3

 

 

Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 10. Oct 2009, 14:52

😀😀 Jā, man tas arī ienāca prātā, ka šo krāsu pēc tam nevarēs atmazgāt😀

10. Oct 2009, 14:29

Jauka receptīte, bet bail, ka palikshu oranža!!!
😀😀😀

10. Oct 2009, 13:59

es arī taisu šitādu masku,.Iespējams, ka burkāns iekrāsos seju oranžu. Taču burkāns ir bagātīgs ... Noņem sejas nogurumu, uzlabo asinsriti un piedod sejai veselīgu izskatu. ...😀