Bērnu slimnīcas fonda vadītāja uzskata, ka gan ziedotāju skaits, gan saziedotā summa norāda, cik ļoti šī māja vecākiem ir nepieciešama. Pateicībā par atbalstu Vecāku mājā tiks ievietota goda plāksne, kurā būs iegravēts katra ziedotāja vārds un uzvārds vai arī uzņēmuma nosaukums.

 

Dambiņa pateicas laikrakstam "Diena", kas jau 13 gadus ir Bērnu slimnīcas atbalstītājs, izveidojot gan Saulaino dienu bibliotēku, gan arī piesaistot ziedojumus daudzu nodaļu remontdarbiem. Laikraksta akcijai "Saulainas dienas mūsu bērniem" ir bijusi izšķiroša nozīme Vecāku mājas tapšanas gaitā, jo akcijas laikā tika savākta lielākā daļa nepieciešamo līdzekļu, informēja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

 

Vecāku mājas tapšanā palīdzējusi arī sabiedrības iniciatīva "Lielie Bērnu slimnīcai".

 

Vecāku māja ir Rīgas koka arhitektūras saglabājams objekts, tādēļ ēkas rekonstrukcijas projektu izstrādāja koka arhitektūras speciālisti "Zaigas Gailes arhitektūras birojs", kura vadībā tika veikti visi mājas rekonstrukcijas darbi.

 

Vecāku mājas rekonstrukcijas darbi tika sākti 2009.gada septembrī un pabeigti 2010.gada 5.maijā.

 

Pasaulē ir ļoti daudz šādu Vecāku māju, un tagad arī Bērnu slimnīcā mammām un tētiem ir radīta skaista un mājīga vieta, kurā normālos apstākļos varēs pavadīt bērnam nepieciešamo ārstēšanās laiku slimnīcā, atzina Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

 

Jau ziņots, ka Vecāku mājā vienlaicīgi varēs uzturēties aptuveni 25 vecāki. Viņu ērtībām mājā būs virtuve, kā arī iespēja izmazgāt veļu, atpūsties.

 

Vecāku māja nepieciešama ģimenēm, kam nākas slimnīcā pie sava bērna pavadīt nakti vai garāku laika posmu. Šī problēma īpaši skar tos, kam dzīvesvieta ir ārpus Rīgas un kas pagaidām spiesti meklēt naktsmājas pie radiem vai paziņām Rīgā. Vecāku māja dos iespēju mātēm un tēviem diennakti būt mazā slimnieka tiešā tuvumā, tas ļoti nepieciešams pacienta drošības sajūtai. Vecāku mājā būs pārnakšņošanas iespējas, vannas istabas, virtuve un cits sadzīvei nepieciešamais. Tajā varēs atvilkt elpu atpūtas istabā, jo tikai atpūtušies un līdzsvaroti vecāki palīdzēs bērnam ātrāk izveseļoties un labāk justies slimnīcas apstākļos.

 

Foto: F64