Bērnu slimnīca saņem dāvinājumā 580 akūti trūkstošos termometrus

Bērnu slimnīca saņem dāvinājumā 580 akūti trūkstošos termometrus

09. Sep 2010, 23:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) trūkst vairāki simti termometri. Ik dienas slimnīcā ārstējas vairāk kā 650 mazie pacienti un akūti nepieciešamie termometri mēdz saplīst, nolietoties vai nozust.

 

Ar mērķi atbalstīt mazos pacientus un viņu vecākus situācijā, kad valsts finansējuma samazinājuma dēļ ir rūpīgi jāizsver trūkstošā un akūti nepieciešamā medicīnas inventāra iegāde - apdrošināšanas sabiedrība ERGO Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai šodien dāvina 580 digitālos termometrus.

                 

ERGO dāvinātie 580 digitālie termometri tiks izdalīti starp visām trim BKUS novietnēm – Torņakalnā, Gaiļezerā un Ogrē. Tie tiks nodoti personāla rīcībā un būs pieejami arī vecākiem ikdienas lietošanā – jo īpaši gadījumos, kad bērnam temperatūru nepieciešams mērīt ik pa stundai.

 

Dāvinātajiem termometriem ir liels, viegli nolasāms ekrāns, un tie ir ērti un droši lietošanā. Pēdējais mērījums tiek saglabāts termometra atmiņā, tādējādi novēršot nepieciešamību to atcerēties. Tāpat termometriem ir skaņas signāla funkcija un automātiska izslēgšanās.

 

Ingrīda Ķirse, ERGO apdrošināšanas sabiedrību Baltijā valdes locekle: ERGO veselības apdrošināšanas akcijas „36,6” ietvaros Bērnu slimnīcai dāvina 580 digitālos termometrus. Tādējādi gribam atbalstīt mazos pacientus ceļā uz atveseļošanos un viņu vecākus, kuriem reizēm nācās termometrus iegādāties pat par saviem līdzekļiem.

Vienlaikus aicinām pievērst uzmanību situācijai valsts veselības aprūpes sistēmā kopumā. Protams, finansējuma samazinājums ir skāris visas nozares. Tomēr šoreiz runa ir nevis par skaitļiem, bet gan prioritātēm, starp kurām pašsaprotami ir jābūt sabiedrības veselībai.

Nespēja finansējuma samazinājuma rezultātā medicīnas iestādēm iedalīt resursus tādu pamata lietu kā termometru iegādei, turklāt pašiem mazākajiem pacientiem, vēlreiz apliecina, ka acīmredzami šajā valstī un it īpaši veselības aprūpē valda haoss un vienaldzība pret pašu svarīgo – cilvēku.”

 

Dita Raiska, BKUS galvenā māsa „Esam ļoti pateicīgi par ERGO dāvinājumu – tā ir nepieciešama, un ļoti gaidīta Ziemassvētku dāvana. Turklāt saņemto dāvinājumu mūsu slimnīcas personāls var sākt lietot nekavējoties, kas akūtas nepieciešamības gadījumā, kā šoreiz, ir nenovērtējama iespēja.

Termometrs ir katras medicīnas māsas viens no ikdienas pamata darba instrumentiem, ar kuru palīdzību nosaka pacientu veselības stāvokļa izmaiņas. Tamdēļ to trūkums ir būtisks apgrūtinājums un sagādā neērtības gan ārstiem, gan mazajiem pacientiem un to vecākiem.

Turklāt vajadzība pēc termometriem ir aktuāla gan tagad, gan arī nākotnē, jo tas ir dien dienā intensīvi izmantots instruments, kas, mēdz gan saplīst, gan nolietoties, gan dažādu iemeslu dēļ – arī nozust.”

 

15. Dec 2009, 12:36

jā, mums arī nebija ar ko mērīt temperatūru.. cerams,ka vairs nevajadzēs tur gulēt, bet vismaz prieks par citiem, ka šī svarīgā lietiņa nu būs pieejama katram 😀

14. Dec 2009, 19:58

Mēs tikko bijām BKUS-nedēļu. Termometrs bija jānes no mājām...