Bērnu klīniskās universitātes slimnīca un fonds izsaka lielu pateicību atbalstītājiem

Bērnu klīniskās universitātes slimnīca un fonds izsaka lielu pateicību atbalstītājiem

16. Jan 2011, 20:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pateicoties sabiedrības atbalstam, Bērnu klīniskā universitātes slimnīcā 2009. gadā tika uzsākti un paveikti vairāki projekti, piemēram, kā vecāku mājas rekonstrukcija, mūzikas un mākslas kabinets Juglas novietnē, medicīniskie ceļa izdevumi ārstēšanai ārzemēs, kustību terapijas kabinets, elektromobilis u.c.

 

Pateicoties sabiedrības atbalstam, 2009.gadā tika uzsākti Vecāku mājas rekonstrukcijas darbi. Vecāku mājā tuviniekiem būs iespēja būt slimo bērnu tuvumā, nedzīvojot slimnīcas palātā. Rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt 2010.gada maijā, kad sāksies darbs pie mājas labiekārtošanas. Turpinot sadarbību ar laikrakstu Diena, 2010.gadā tiks prezentēts informatīvais projekts „Gribu zināt, kā būs slimnīcā!” – iespēja virtuāli izstaigāt slimnīcu, iepazīties ar procedūrām, māsu un dakteru darbu.

 

Trešo gadu sadarbībā ar SIA Transporent turpinās projekts „Braucam mājās!” – tālu dzīvojošu vai mazu bērnu, pārsvarā onkohematoloģijas pacientu, aizvešanai mājās reizi nedēļā. 2010.gadā Fonds uzsāk sadarbību ar Neatkarīgo Rīta Avīzi, kā arī akcijas atbalstītājiem – radio Skonto un lielveikalu tīklu Rimi, veidojot projektu, kura laikā tiks piesaistīti ziedojumi Ūdensdziedniecības bloka renovācijai Bērnu slimnīcas Gaiļezera novietnē. Tika segti izdevumi par medicīnisko transportu uz ārzemju klīnikām diviem bērniem, viņu vecākiem un ārstam. Apmaksājām regulāras krīzes psihoterapeita konsultācijas un neparedzētus izdevumus nelaimē nonākušai ģimenei.

 

Pateicoties operas mākslinieku ierosmei, Latvijas Nacionālajā operā notika koncerts. Akcijā iegūtie līdzekļi tiks ieguldīti Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļā māmiņu sadzīves apstākļu labiekārtošanai. Iekārtots un uzsācis darbu Baltijā pirmais Mūzikas un mākslas terapijas kabinets, kā arī ir pabeigta Kustību terapijas kabineta aprīkošana.

 

Kopš septembra Bērnu klīniskai universitātes slimnīcai un fondam ir nozīmīgs sabiedrības iniciatīvas grupas Lielie Bērnu slimnīcai atbalsts. Ir sarūpētas rotaļlietas; izejmateriāli radošajiem darbiem; fizioterapijas inventārs; mēbeles personālam; izremontēta vannas istaba Infekcijas slimību nodaļā; izrādes, koncerti un izstādes pacientiem. Sarīkotas divas talkas – atjaunots rotaļu laukums, sakopta teritorija. Notika Labdarības bazārs – bērnu radošās darbnīcas, degustācijas galds ar zemnieku ziedotiem produktiem, dažādu žanru mūziķu koncerts, izsole ar kvalitatīvu tiešraidi internetā. Sadarbībā ar Zemnieku Saeimu ieguva jaunu elektromobīli ēdienu izvadāšanai pa nodaļām teritorijā, kas nodrošinās bērniem siltu ēdienu.

 

Nodibinājuma „Bērnu slimnīcas fonds” pamatdarbība – īstenot labdarības projektus veselības veicināšanas jomā; veicināt VSIA „Bērnu klīniskā universitātes slimnīca” sniegto ārstniecības pakalpojumu attīstību; atbalstīt veselības veicināšanas mērķprogrammu īstenošanu; veicināt un atbalstīt BKUS ārstnieciskā personāla izglītību, kā arī zinātniskos un pētniecības projektus.