Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā ierobežo plānveida pacientu uzņemšanu

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā ierobežo plānveida pacientu uzņemšanu

21. Jul 2010, 14:46 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sakarā ar paaugstinātu saslimstību ar dažādu vīrusu izraisītām slimībām ar šodienu tiks ievērojami ierobežota plānveida pacientu uzņemšana.

 

Pacientu skaits ar dažādām vīrusu saslimšanām, kam nepieciešama akūta palīdzība un ārstēšanās stacionārā ir palielinājusies par 30%. Lai nodrošinātu akūto pacientu uzņemšanu slimnīcā ir pārprofilētas vairākas nodaļas gan Bērnu slimnīcā Torņakalnā, gan Bērnu slimnīcā Gaiļezerā. Slimnīcas neatliekamās palīdzības nodaļa strādā pastiprināta režīmā un iespējams pagarināsies pacientu gaidīšanas laiks.

 

Katru gadu ziemas periodā paaugstinās saslimušo skaits ar augšējo elpošanas ceļu, gripas un citām vīrusu saslimšanām. Šajā situācijā īpaši jūtamas problēmas primārās veselības aprūpē, kura rezultātā slimnīca spiesta strādāt ar pārslodzi.

 

Pirms vēršanās pēc palīdzības Neatliekamās palīdzības un uzņemšanas nodaļā pacientam būtu jākonsultējas ar ģimenes ārstu, veicot izmeklējumus un saņemot nepieciešamo ārstēšanu.

 

Bērnu slimnīca lūdz sabiedrības izpratni šajā situācijā. Lūgums vecākiem, kuru bērniem ir paredzētas plānveida operācijas vai izmeklēšana pirms došanas uz slimnīcu zvanīt pa tālruni 67064499, lai gūtu apstiprinājumu paredzētai stacionēšanai.

 

Šobrīd Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā ārstējās vairāk kā 180 pacientu ar augšējo elpošanas ceļu, gripas un citām vīrusu saslimšanām, kā arī 4 pacienti ar H1N1 gripu.

11. Nov 2009, 19:51

Tas tikai Latvijā iespējams-murgs!