Bērns sit omai

Bērns sit omai

02. Aug 2012, 15:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāpēc bērnam neveidojas labas attiecības ar vecmāmiņu, un ko darīt, ja bērns vecmāmiņai sit? Uz šiem kādas māmiņas jautājumiem atbild psiholoģe Diāna Zande.

JAUTĀJUMS

"Dēlam ir 1.8g. Ikdienā ir prasīgs, aktīvs, bet ne īpaši mīl sabiedrību. Pārsvarā patīk sēdēt tikai man klēpī. Netālu no mums dzīvo oma, kas darba dēļ, pie mums iegriežas tikai brīvdienās, bērns atsakās ar viņu biedroties, un tiklīdz viņa tuvinās, viņš viņai sit pa seju. Omai sāp sirds. Kā omai paskaidrot, ka bērnam ir tāds vecums, kurā viņš var rīkoties pat šādi? Vai man jājūtas vainīgai, jo visi skatās uz mani ar bažām, ka mans bērns savu omu nepieņem. Lai gan, viņš nepieņem sevišķi arī citas tantes."

Atbild psiholoģe Diāna Zande

Ap divu gadu vecumu bērniem sākas periods, kurā viņi mēdz savas emocijas izrādīt agresīvi - iesit, iekož, saka - ej prom. Tas var būt nepatīkami, tādēļ svarīgi apzināties, ka bērni uzvedas spontāni, nezina pieklājības noteikumus un nespēj tos ievērot.

Ja viņi ir noguruši, vīlušies, dusmīgi, viņi mēdz uzvesties ļoti nepatīkami. Un tas nenozīmē, ka bērns ir slikts vai nemīl, viņš vienkārši, šobrīd negrib buču vai sarunu! 

Ja ome turpinās izrādīt sapratni un mazo pieņems, viss būs kārtībā. 

Tieši no mums, pieaugušajiem, ir atkarīgs tas, kādas izveidosies mūsu attiecības ar bērnu! Būtu labi paskaidrot omei, ka tā bērni mēdz darīt un visticamāk, šāda situācija var atkārtoties.

Jā, un Jūs arī rakstāt, ka viņam nepatīk sievietes. Arī tā mēdz būt, ka bērni kādu laiku dod priekšroku tikai viena dzimuma pieaugušajiem.

Ar laiku tas pāriet, tikai - pacietību, mīlestību un humora sajūtu!

Māmiņu Klubs

Kā tavs bērns satiek ar vecvecākiem? Pastāsti!

UZDOD SAVU JAUTĀJUMU PSIHOLOGAM!