Bērni, kuri ir baroti ar krūti, labāk uzvedas

Bērni, kuri ir baroti ar krūti, labāk uzvedas

22. Mar 2012, 13:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Zinātnieki ir atklājuši, ka bērni, kuri ir baroti ar krūti, uzvedas daudz labāk nekā tie, kuri bērnībā nav saņēmuši māmiņas pienu.


Pētnieki no Oksfordas, Esseksas un Jorkas Universitātes darbojās pētījumā sadarbībā ar Londonas Universitāti pētīja 10’000 jaundzimušos, kas bija dzimuši Lielbritānijā, un viņu māmiņas 12 mēnešu periodā no 2000. līdz 2001. gadam.

 

Pētījuma autori uzdeva jautājumus māmiņām par ēšanas paradumiem, lai izpētītu, kāda ir krūts barošanas ietekme uz bērnu uzvedību, kad viņi paaugas lielāki.

 

Pētījuma gaitā zinātnieki atklāja, ka uzvedības problēmas lielā mierā ir saistītas ar to, vai mazulis ir vai nav barots ar krūts pienu, samazinot uzvedības problēmu iespējamību, ja mazulis ir barots ar krūti. Tikai 4% mazuļu, kuri tika baroti ar krūti, pētījuma laikā parādījās, ka viņiem ir uzvedības problēmas, salīdzinot ar 16% mazuļiem, kuri netika baroti ar krūts pienu un tika baroti ar mākslīgo piena maisījumu.

 

Kāpēc tika iegūti šādi rezultāti? Pētnieki lēš, ka tas ir saistīts ar faktu, ka krūts barošana veido ciešāku saikni starp māmiņu un mazuli.

 

Pētījuma dati tika publicēti Archives of Disease in Childhood žurnālā.

Avots: www.smartabouthealth.net

 

Vai Tu esi novērojusi kādu saistību starp krūts barošanu un bērniņa uzvedību, salīdzinot ar citiem bērniem?

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 23. May 2011, 15:22

Pētīt jau var visu ko, daudz jau arī atkarīgs no tā, kā "sakrīt" pētījuma rezultāti!Būs man otrs bēbītis, tad varēšu salīdzināt, kurš uzvedas labāk😀

23. May 2011, 15:12

Manuprāt galīgi nekorekts apgalvojums 😉

princesemince princesemince 23. May 2011, 15:06

ņemot vērā, ka mans krūti ēda līdz 1,9g vecumam, laikam būtu bijis galīgi traki, ja nebūtu vispār ar krūti barots 😃 viņš laikam tajos 4% ietilpst, kas tomēr nešpetni pēc būtības 😀
es domāju, ka liela loma ir tajā, kā baro ar to pudeli. kā zināms, ka pudeļbēbji diezgan agri paši sāk turēt pudeli, ja mamma to ļauj un tajā brīdī bērniņu atstāj vienu, protams, tādā gadījumā krūtsbērni katrā ēšanas reizē ir bijuši tuvā kontaktā ar mammu.