Bērni, kas tiek iepliķēti, ir daudz agresīvāki

Bērni, kas tiek iepliķēti, ir daudz agresīvāki

21. Jan 2011, 08:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jauns pētījums pierādījis, ka to vecāku bērni, kuri audzināšanas nolūkos iepliķē un ieper, ir daudz agresīvāki un nemierīgāki, turklāt apdraudēti ir arī šī bērna pēcnācēji, kad viņš paaugsies.

 

Domas par pēršanu ir dalījušās visos laikos, arī statistika rāda, ka to vecāku daudzums, kas atbalsta pēršanu svārstās no 35-90%.

 

Jauna izpēte norādījusi, ka 3 gadus veci bērni, kuri regulāri tiek pērti un sodīti ar pliķēšanu, paši ir nemierīgāki un arī viņu atvases var būt agresīvākas.

 

Bērna uzvedību ietekmē ne tikai pliķēšana, bet arī depresija, agresija un spriedze mājās. Šāds bērns, aizejot uz bērnudārzu, visticamāk būs nevaldāms, iespējams pat terorizēs apkārtējos.

 

Jāatceras, ka bērns ir vecāku spogulis, līdz ar to, ja bērns izjutīs un mājās redzēs agresiju, pēršanu kā soda veidu, tad visticamāk viņš šādu paņēmienu izmantos arī ar saviem spēļu biedriem un draugiem. Tāpēc, ja vēlies bērnam iemācīt, piemēram, „Paldies!”, tad rādi piemēru un vienmēr pasaki „Paldies!”.

 

Tomēr, lai cik dīvaini tas arī nebūtu, vēl joprojām ir skolas, kur sišanu izmanto kā soda mēru, šāds sods nav aizliegts 20 valstīs. Valsts iestādes strādā pie tā, lai skolām varētu uzlikt aizliegumu, izmantot šādas metodes.

 

Tāpēc, pirms ķersimies pie siksnas, padomāsim, ko tas nodara bērnam!

 

Avots: abcnews.go.com

 

taschinka taschinka 14. Apr 2010, 15:31

man dels nav agresivs,bet ir loti aktivs.Ir protams dabujis ari pa pakalu,bet vienmer paskaidroju kapec un ka ta vairs nedrikst.Man dels jau no 2 gadiem mak pateikt paldies un ludzu.Mes pirms guletiesanas ari sakam ar labu nakti,saldus sapnisus un viens otram iedodam bucu.
Es nedomaju,ka visi kas dabujusi pa pakalu ir agresivi.Tur ir jaskatas kada vide aug berns.Ja apkart ir milosi,vecaki un dazreiz par nedarbiem iedod pa pakalu,tad nedomaju,ka bus berns agresivs.Tomer,ja berns aug vide,kur redz nepartraukti agresivitati un tiek lamats un sists gandriz neparko,tad gan sis berns bus agresivs.Bet ari vienmer ir iznemumi.