Bērnam alerģija pret govs piena produktiem

Bērnam alerģija pret govs piena produktiem

09. Mar 2011, 15:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Māmiņas Gunitas mazulim ir konstatēta laktozes un govs piena nepanesamība. Ko tad mazulis īsti nepanes piena cukuru vai govs piena olbaltumvielas?
Māmiņa Gunita jautā:
Mazulim ir 1 gadiņš. Mums daktere konstatēja laktozes un govs piena olbaltumvielu nepanesību. Tās ir divas dažādas lietas. Sakiet lūdzu, kā, tad tikt īsti skaidrībā, ko tad mazulis nepanes  - piena cukuru vai govs piena olbaltumvielas? 

Atbild Māmiņu Klubs:

Pie alerģiskajam slimībam pieskaitāma govs piena nepanesība. Cēloņi ir piena olbaltumvielu (piena proteīna)  vai piena cukura (laktozes) nepanesība. Svarīgakais, kas ir jāievēro, ja bērniņam ir konstatēta šāda veida alerģija: nelietot uzturā pienu un piena produktus! Ne pienu, ne biezpienu, ne jogurtu, sieru vai krējumu. Arī sviestu labāk nelietot.


Zīdaiņiem alerģiska reakcija pret govs piena olbaltumvielām lielākoties saistās ar nenobriedušu zarnu gļotādu, problēmas parasti pazūd pēc gada vecuma, tomēr ja alerģija mazulim saglabājusies, jaievēro iepriekšminētie pasākumi, un tikai pakāpeniski, ārsta uzraudzībā var sākt lietot piena produktus. Vislabāk – konsultējies ar ārstu, kas būtu vispiemērotakais tavam bērnam, iespējams, ārsts nosūtīs mazuli uz konsultāciju pie alergologa BKUS!

 

Par alerģijām lasi www.alergeo.lv!

 

Uzdod savu jautājumu par alerģijām, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

taschinka taschinka 27. May 2010, 08:18

Masas delam sada alergija no piena produktiem ir jau no zidaina vecuma.Tagad vinam pari 2 gadiem un vel joprojam nevar est piena produktus.Vinam izpauzas,ka paradas iesnas un zala kaka.Vinam nevar pilnigi nevienu piena produktu,iznemot kazas pienu.