Ārsts: Pret salu jācīnās ar ziemas sporta veidiem un citrusaugļiem!

Ārsts: Pret salu jācīnās ar ziemas sporta veidiem un citrusaugļiem!

21. Oct 2010, 11:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cīņā pret salu aicina pilnvērtīgi ēst un sportot

 


Aukstajos laika apstākļos un salā mediķi iesaka stiprināt organismu, lietojot pilnvērtīgu uzturu un nodarbojoties ar fiziskām aktivitātēm.

 

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Terapijas nodaļas vadītājs Edmunds Jansons, iestājoties mērenākām gaisa temperatūrām, ieteicams nodarboties arī ar ziemas sporta veidiem un pastaigāties svaigā gaisā, tādā veidā stiprinot organismu.

 

Ņemot vērā to, ka cilvēka ķermenī uzkrātās vitamīnu rezerves pamazām tiek iztukšotas, Jansons iesaka sākt lietot polivitamīnu kompleksus ar mikroelementiem, par tiem sīkāk interesējoties aptiekās.

 

Daudz mazāk nekā sezonas laikā, tomēr vitamīni vēl joprojām ir arī citrusaugļos un zaļumos, ko var iegādāties veikalos un tirgū, stāsta mediķis.

 

Jau ziņots, ka trešdien aizvadīta šīs ziemas aukstākā nakts, kad Daugavpilī gaisa temperatūra noslīdējusi līdz mīnus 33,5 grādiem pēc Celsija skalas. Teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājās no mīnus 25 grādiem līdz mīnus 30 grādiem, Latgalē un Vidzemē temperatūra pazeminājusies līdz -30, -32 grādiem.

 

Sinoptiķi sola, ka siltāks laiks gaidāms jau naktī uz 29.janvāri, kad gaisa temperatūra būs no mīnus 7 līdz mīnus 12 grādiem, bet dienā no mīnus 2 līdz mīnus 7 grādiem, bet vēl par dažiem grādiem siltāks kļūs nākamajā dienā jeb 30.janvārī, kad gaisa temperatūra dienā Kurzemes piekrastē būs no 0 līdz mīnus 2 grādiem, bet Latgalē - mīnus 5 grādi. Līdzīga gaisa temperatūra saglabāsies arī janvāra pēdējā dienā.

 

Tomēr tāpat sinoptiķi informē, ka arī februārī laiks tomēr saglabāsies auksts.

Diemžēl pavasaris vēl ir aiz kalniem!