Akcijas „Meklējam sirdsmāsiņu” patronese Dace Seisuma tikusies ar bērnu māsām

Akcijas „Meklējam sirdsmāsiņu” patronese Dace Seisuma tikusies ar bērnu māsām

31. Jul 2012, 14:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Noslēdzoties akcijas „Meklējam sirdsmāsiņu” norises otrajam mēnesim, saņemts jau vairāk nekā 900 pieteikumu par 259 māsām. Akcijas patronese – Valsts prezidenta kundze Dace Seisuma, tiekoties ar bērnu māsām Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS), atzina, ka saņemtais labo vārdu daudzums sniedz lielu gandarījumu. Tas parāda, ka cilvēki novērtē jūsu darbu. Paldies jums par to, ka esat šeit, un paldies, ka mīlat savu darbu,pateicības vārdus māsām veltīja D. Seisuma. 

Noslēdzot otro akcijas mēnesi, Valsts prezidenta kundze tikās ar bērnu māsām, lai neformālā gaisotnē atbildētu uz viņu jautājumiem, kā arī dalītos savos novērojumos un pieredzē, kas gūta, ikdienā strādājot veselības aprūpes jomā. Saulainajās BKUS bibliotēkas telpās vienkopus pulcējās akcijas organizatori, atbalstītāji, akcijas patronese un bērnu māsas, kuras varēja kaut uz neilgu brīdi atrauties no saviem ikdienas pienākumiem.

Pasākumā tika pārrunātas dažādas situācijas, piemēri gan no māsu ikdienas dzīves, gan sajūtām, ko piedzīvo mazie pacienti un viņu vecāki. BKUS galvenās māsas vietniece Valija Paegle norādīja arī uz būtisku pārmaiņu, kas, laikam ejot, notikusi slimnīcā un kas būtiski ietekmē bērnu māsu darbu, padarot to īpašu: „Agrāk mums bija jārūpējas tikai par mazajiem pacientiem, taču tagad slimnīcā uzturas ne tikai bērni, bet arī viņu vecāki. Līdz ar to mūsu rūpes ir dubultas, taču nenoliedzami vecāku klātbūtne ir liels atbalsts arī mūsu darbā. Bez viņiem bērnu atveseļošanās process būtu lēnāks.”

Akcijā „Meklējam sirdsmāsiņu” ar tās iniciatora un atbalstītāja Rietumu Bankas labdarības fonda, Pētera Avena labdarības fonda „Paaudze”, Bērnu slimnīcas un akcijas organizatora laikraksta „Diena” atbalstu līdz pat septembra beigām tiks noskaidrotas sirsnīgākās, atsaucīgākās, labākās Bērnu slimnīcas māsas, kuras strādā bērnu veselības aprūpē. Sirdsmāsiņas tiks apbalvotas ar naudas prēmijām un saņems atzinības rakstus no akcijas patroneses D. Seisumas.

Balsot par savu sirdsmāsiņu varēs līdz 30. septembrim, aizpildot anketu portālā www.diena.lv/sirdsmasina vai visās Bērnu slimnīcas nodaļās, kur izvietoti informatīvie plakāti, pieteikuma anketas un balsošanas kastītes. Nekad nav par vēlu pateikt labus vārdus, tāpēc, ja Tava sirdsmāsiņa joprojām strādā Bērnu slimnīcā, viņai iespējams pateikties pat pēc vairākiem gadiem. Akcijas portālā ir izveidots īpašs māsiņu meklētājs, ar kura palīdzību pēc vārda, uzvārda, nodaļas vai fotogrāfijas iespējams sameklēt māsiņu, kura sniegusi tik nepieciešamo palīdzību un atbalstu.

Plašāks ieskats notikušajā pasākumā apskatāms www.diena.lv/sirdsmasina video un foto reportāžā.