Akcijā „Meklējam sirdsmāsiņu” saņemti jau 656 pieteikumi par 236 bērnu māsām

Akcijā „Meklējam sirdsmāsiņu” saņemti jau 656 pieteikumi par 236 bērnu māsām

03. Jul 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmā mēneša laikā akcijā „Meklējam sirdsmāsiņu” saņemti jau 656 pieteikumi no pacientiem un viņu tuviniekiem, piesakot akcijai 236 bērnu māsas no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas novietnēm Torņakalnā, Gaiļezerā un Ogrē. Šobrīd visvairāk pieteikumi iesniegti par Intu Romani, Olgu Popovu, Edīti Enni, Agnesi Voicehovsku, Olitu Bundzenieci, Marinu Maļuginu un Ivetu Germani.

Rietumu bankas labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna: „Vēlos izteikt pateicību visiem, kuri jau ir pieteikuši un nobalsojuši par savu sirdsmāsiņu un uzrakstījuši viņām daudz labu vārdu. Māsiņu ikdienas darbs nav viegls, katru dienu jākontaktējas gan ar satrauktiem vecākiem, gan jānomierina un jāpalīdz lielākiem un mazākiem bērniem. Māsiņām ir ļoti svarīgi sajust un redzēt sava darba rezultātu ne tikai, kad bērns vesels un priecīgs brauc mājās, bet ļoti nozīmīgs ir arī mūsu paldies par viņu rūpēm un palīdzību grūtos brīžos, kādi bērnu slimošanas laikā ir piemeklējuši gandrīz katru Latvijas ģimeni. Neaizmirstiet pateikt paldies savai māsiņai – arī tad, ja viņa jums ir palīdzējusi pirms vairākiem gadiem!”

Akcijā „Meklējam sirdsmāsiņu” ar tās iniciatora un atbalstītāja Rietumu Bankas labdarības fonda, Pētera Avena labdarbības fonda „Paaudze”, Bērnu slimnīcas un akcijas organizatora laikraksta „Diena” atbalstu līdz pat septembra beigām tiks noskaidrotas sirsnīgākās, atsaucīgākās, labākās Bērnu slimnīcas māsas, kuras strādā bērnu veselības aprūpē. Bērnu slimnīcas pacientu un viņu tuvinieku balsojumā tiks noskaidrotas 25 sirdsmāsiņas – pa vienai no katras nodaļas, savukārt slimnīcas vadība, sadarbojoties ar Māsu padomi, apbalvošanai izvirzīs vienu māsiņu no tām nodaļām, kuras nenonāk ilgstošā saskarsmē ar pacientiem (operāciju māsas, anestezioloģijas māsas u.c.), tomēr savu darbu veic ar sirsnību, gādību un atbildību, lai ikkatrs saņemtu labu aprūpi un veiksmīgi izveseļotos. Sirdsmāsiņas tiks apbalvotas ar naudas prēmijām un saņems atzinības rakstus no akcijas „Meklējam sirdsmāsiņu” patroneses - Valsts prezidenta kundzes Daces Seisumas.

Balsot par savu sirdsmāsiņu varēs līdz 30.septembrim, aizpildot anketu portālā www.diena.lv/sirdsmasina vai visās Bērnu slimnīcas nodaļās, kur izvietoti informatīvie plakāti, pieteikuma anketas un balsošanas kastītes. Nekad nav par vēlu pateikt labus vārdus, tāpēc, ja Tava sirdsmāsiņa joprojām strādā Bērnu slimnīcā, viņai iespējams pateikties pat pēc vairākiem gadiem. Akcijas portālā ir izveidots īpašs māsiņu meklētājs, ar kura palīdzību pēc vārda, uzvārda, nodaļas vai fotogrāfijas iespējams sameklēt māsiņu, kura sniegusi tik nepieciešamo palīdzību un atbalstu.

Akcijas „Meklējam sirdsmāsiņu” mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību bērnu māsu darbam, celt bērnu māsas profesijas prestižu, uzsverot, ka no māsu darba ir atkarīga pacienta aprūpe un sekmīgs atveseļošanās process. Iepriekš akcija „Meklējam sirdsmāsiņu” divos posmos jau norisinājās 2008. un 2009. gadā. Akcijas pirmajā posmā tika noskaidrotas Bērnu slimnīcas sirsnīgākās bērnu māsas, savukārt 2009. gadā – visu valsts slimnīcu bērnu māsu vidū.