16. novembrī Latvijas pārstāvji atklāja pirmo Glābējsilīti Permā, Krievijā

16. novembrī Latvijas pārstāvji atklāja pirmo Glābējsilīti Permā, Krievijā

04. Sep 2012, 03:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

2011. gada 16. novembrī Krievijas pilsētā Permā, klīnikāМедлайф” atklāja pirmo Baby Box – vieta bērna dzīvībai jeb „Колыбель надежды” (Cerības šūpulis) šajā reģionā. Projekts tika īstenots 6 mēnešu laikā, lai pēc iespējas ātrāk rastu risinājumu skarbajai atrasto mirušo zīdaiņu statistikai. Permā tika uzstādīta Latvijā ražotā Glābējsilīte, un projekts tika realizēts, pateicoties projekta Baby Box īstenotāju Latvijā sabiedrisko attiecību kompānijas „Divi gani” sniegtajām konsultācijām.

 


Saprotot, cik lielā mērā šāda projekta īstenošana ne tikai glābj bērnu dzīvības, bet arī rosina diskusiju sabiedrībā, pārstāvji no Permas vēlējās uzzināt Latvijas pieredzi saistībā ar projektu Baby Box. Projekts Krievijā tika sagatavots 6 mēnešu laikā, un 2011. gada 16. novembrī notika tā atklāšana, kurā piedalījās arī projekta Baby Box vadītāja Latvijā Laura Zvirbule.

 

 

Laura Zvirbule, projekta Baby Box vadītāja Latvijā, „Divi gani – sabiedriskās attiecības” valdes locekle: „Pārstāvji no Permas ar mums pirmo reizi sazinājās 2011. gada pavasarī, kad bija redzējuši televīzijas sižetu par Latvijas Glābējsilītēm. Viņi zvanīja ar lūgumu palīdzēt izveidot Baby Box Permas apgabalā, kur 2011. gadā 3 mēnešu laikā vien tika atrasti 22 miruši zīdaiņi. Uz aicinājumu palīdzēt atsaucāmies, lai sabiedrībā rosinātā diskusija par bērna dzīvības vērtību šķērsotu arī valstu robežas. Bērna dzīvība ir vislielākā vērtība jebkurā pasaules vietā, un kaut vai vienas izglābšana liecina par šāda projekta nepieciešamību. Sadarbības rezultātā kolēģiem no Permas palīdzējām ne tikai ar padomu, bet arī praktiski – Permas apkaimes pirmā Glābējsilīte ir izgatavota Latvijā.”

 

 

Andris Bērziņš, Latvijas Bērnu fonda vadītājs un Saeimas deputāts: „Zenta Mauriņa ir teikusi, ka dzīvība ir kā koks, saprāts – zari, bet ziedi ir jūtas. Latvijā izveidotās Glābējsilītes devušas iespēju dzīvot 12 bērniem, tās devušas iespēju augt 12 dzīvības kokiem. Tādēļ priecājamies, ka varam dalīties ar savu pieredzi Glābējsilīšu izvietošanā un to darbībā arī ar citām valstīm, un ceram, ka arī citur tās varēs glābt kādu vajadzīgu, bet tomēr negribētu dzīvību.”

 

 

Nākamo Glābējsilīti Krievijā plānots uzstādīt Dobrjankas ciemata slimnīcā, papildus projekta ieviešana tiek pārrunāta gan ar Maskavas, gan Sanktpēterburgas slimnīcu.

 

 

Glabējsilītes projektam gan Latvijā, gan Krievijā ir 3 mērķi: glābt to zīdaiņu dzīvības, kuru vecāki ir gatavi pastrādāt noziegumu; visu diennakti sniegt praktisku un psiholoģisku palīdzību grūtībās nonākušai personai ar zīdaini uz rokām, palīdzēt, lai bērns augtu kopā ar vecākiem; rosināt sabiedrībā diskusiju par bērna dzīvības vērtību.

 

Projektu Latvijā īsteno „Divi gani – sabiedriskās attiecības”

Projekta vadītāja – Laura Zvirbule,  29205454,  laura@divigani.lv

 

www.glabejsilite.lv/www.babybox.lv/www.babyboxrf.ru

Glābējsilītes atklāšanas bildes Fotoblogā:

 

{fotoblog:3457}