1,3 gadu vecumā atsakās no piena maisījuma. Vai nepieciešams aizstāt?

1,3 gadu vecumā atsakās no piena maisījuma. Vai nepieciešams aizstāt?

29. Dec 2010, 09:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā rīkoties, ja meitiņa 1,3 gadu vecumā atsakās no maisījuma, lai gan iepriekš to labprāt dzērusi uz nakti? Vai tas nepieciešams ar kaut ko aizstāt? Konsultē pediatre Ieva Tauriņa.

 

Māmiņa jautā:

Manai meitiņai ir 1,3 gadiņi. No pusgada vecuma piebaroju ar Aptamil piena maisījumu, tas viņai vienmēr ir ļoti garšojis. No gada vecuma pārtraucu krūts barošanu un turpināju dot Aptamil. Bija izveidojies tāds "rituāls", ka mazā neilgi pirms gulētiešanas izdzēra 230 ml maisījuma un gulēja saldā miedziņā visu nakti. Bet tad vienā vakarā viņa atteicās no savas Aptamil pudelītes, NĒĒĒĒ un viss, kategoriski. Mēģināju dot dzert no krūzītes, ar karoti - nekā. Arī govs (veikala) pienu viņa nedzer, tikai tik, cik pievienoju putriņām. Labprāt ēd citus piena produktus - sviestu, krējumu, sieru. Gulēšanas ziņā gan nekas nav mainījies, mazā cieši guļ visu nakti. Arī apetīte, veselība, svars un dzīvesprieks nav mazinājies.

Kā rīkoties? Vai meitiņa saņem nepieciešamās vielas ar piena produktiem? Piena maisījumu nav dzērusi jau aptuveni mēnesi.

 

1

Konsultē pediatre Ieva Tauriņa:


Ja bērns 1,3 gada vecumā ēd pilnvērtīgu uzturu (tai skaitā arī piena produktus), tad papildus dot piena maisījumu nav nepieciešams. Varbūt ziemas periodā paralēli ikdienā lietotajam D vitamīnam varētu palietot arī kādu kalciju saturošu preperātu, piem. Osteocare sīrupu.

 

Uzdod savu jautājumu arī Tu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!