10 vērtīgi padomi bērnu apģērba kopšanai

10 vērtīgi padomi bērnu apģērba kopšanai

22. May 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Attēla avots: Shutterstock.

Kad ģimenē ienāk mazulis, mēs sākam pievērst vairāk uzmanības apkārtējai videi. Iegādājamies bērnu mēbeles, dažādas bērnam nepieciešamās ikdienas preces, kā arī apģērbu. Saprotot to, cik mazuļa āda ir maiga un jutīga, nākas kārtīgi padomāt arī par šī apģērba kopšanu. Persil Sensitive ir sagatavojis 10 vērtīgus padomus, kas palīdzēs Tev ar bērnu apģērbu kopšanu ikdienā. 

  1. Pirms pirmās nēsāšanas reizes ieteicams apģērbu izmazgāt. Pat, ja drēbītes pirktas jaunas veikalā, nevar zināt, cik cilvēku ar cik tīrām vai netīrām rokām tās ir aptaustījuši.
  2. Mazuļa apģērbu mazgā atsevišķā mazgāšanas ciklā no pārējiem apģērbiem.
  3. Mazākos apģērbus – cimdiņus, zeķes, cepures – ievieto mazgāšanas maisiņā, lai tie nepazustu un nepaslēptos aiz veļas mazgājamās mašīnas gumijas.
  4. Uzmanīgi izpēti apzīmējumus uz bērnu apģērba. Pievērs uzmanību temperatūrai, kādā tas jāmazgā. Lai veļas mazgāšana būtu arī videi draudzīgāka, ar Persil Sensitive iespējams mazgāt apģērbu 20° grādu temperatūrā.
  5. Mazuļu drēbītes mazgājot ieteicams izgriezt no iekšpuses uz ārpusi.
  6. Mazgā bērnu drēbītes aiztaisītas. Klipšiem, podziņām un rāvējslēdzējiem esot ciet, tiem būs sarežģītāk kaut kur ieķerties griešanās procesā, tādējādi nodarot kaitējumu apģērbam.
  7. Bērnu apģērbi mēdz būt apstrādāti ar ugunsdrošu pārklājumu. Šādu apģērbu tīrīšanai nedrīkst lietot balinātāju, jo tas šo pārklājumu var iznīcināt.
  8. Auduma autiņbiksītes mazgā atsevišķi no visa pārējā apģērba, lai to nesabojātu. Tās ieteicams izskalot pirms magāšanas karstā ūdenī, kā arī izskalot 2 reizes pēc mazgāšanas.
  9. Traipus ieteicams, cik iespējams, iztīrīt, kamēr tie ir svaigi. Kamēr bērns ir mazs un sasmērēties gadās bieži, uz traipa pirms mazgāšanas automātiskajā veļas mašīnā, ieteicams ar Persil Sensitve želeju veikt pirm-apstrādi uzlejot un nedaudz ierīvējot želeju traipā, pēc tam veikt mazgāšanu veļas mazgājamājā mašīnā kā ierasts.

10. Ir sākusies vasara un Saule ir bērnu drēbīšu labākais draugs! Ja tas ir iespējams, žāvē bērnu drēbītes svaigā gaisā – tās būs daudz svaigākas un saules gaisma iznīcinās nevēlamās baktērijas. Protams, izvairies drēbītes karināt, piemēram, ielas pusē, kur ir daudz putekļu un izplūdes gāzes. 

Persil Sensitive piedāvā trīs dažādus veidus apģērbu kopšanai cilvēkiem un bērniem ar jutīgu ādu vai alerģijām. Izvēlies sev tīkamāko – pulveri, želeju vai kapsulas. To īpašā formula ir maiga pret ādu, bet spēcīga pret traipiem. Persil Sensitive līnija ir dermatoloģiski pārbaudīta un ieguvusi Eiropas Alerģiju Izpētes centra atzinumu (ECARF).