"Pupošanās" naktī

"Pupošanās" naktī

01. Apr 2016, 11:52 Katrina26 Katrina26

Manam puisīti jau 10.5 mēneši. Pa dienu ēdam smuki. Ir jau 3-4 piebarojumi - gan putra, gan dārzeņi ar gaļiņu, gan kāda maizīte vai cepumiņš. Ēdienkarte ir gana dažāda un katrā ēdienreizē apēd vidēji 200 ml, pat nedaudz vairāk. 

Līdz ar to jau kādu mēnesi vismaz krūti vairs dodu tikai vakarā un no paša rīta un, protams, arī naktī, jo dēliņš joprojām man ēd naktī. Ja pa dienu ēdam vidēji ik pēc 3 h, tad naktī baroju strikti pēc pieprasījuma. Kā mazais pamostas un prasa, tā krūts mutē.

Viss mums gāja labi... Bet tagad gan pēdējās naktis ir grūtas. Sāk rasties izmisums. Dodu viņam naktī krūti, nedaudz paēd un tad atlaiž krūti un raud. Atkal paņem krūti, mēģina paēst, bet tad atkal raud. Mainu visu laiku krūtis, bet tas arī palīdz tikai uz īsu brīdi. Krūtis ir mīkstas, bet piens it kā ir. Puisītis laikam pieradis, ka pieniņš viegli nāks, nevis, ka būs kārtīgi jāsūc. Katrā ziņā, šķiet, ka piens man ir palicis ļoti maz. Skaidrs, ka dēliņam laikam paliek par maz. 

Bet tas taču ir normāli - jo lielāks paliek bērniņš, jo mazāk viņam to krūti vajag un loģiski, ka pieniņš iet uz beigām. Bet pēdējās naktīs mums ir grūti. Pienu grib vairāk, bet cik nu tas man tur ir, tik ir. Un pa dienu taču ēdam pietiekoši labi. Tas taču nozīmē, ka naktī vairs nav izsalkums. Vismaz nevajadzētu būt... Un, ja tā krūts ir tikai pieradums vai komforts, tad tak varētu turēt to mutē un viss! Vienalga, nāk tas piens vai nenāk...

Sāku domāt... Varbūt tomēr bērnam ļoti vajag pa nakti ēst? Jo padzerties labāk nepiedāvāt. Tad bļaušana būs vēl lielāka. Un, ja tā, tad varbūt man nopirkt to piena maisījumu pirmo reizi gandrīz 11 mēnešu vecumā? Lai vismaz pa nakti būtu mierīgāka gulēšana... Savādāk tā histēriskā raudāšana nepalīdz nevienam.

Mīļās māmiņas, vai jums ir kāda pieredze līdzīgās situācijās? Varbūt jums ir kāds ieteikums, ko un kā labāk darīt? Ļoti noderētu viedokļi. :)

Katrina26 Katrina26 01. Apr 2016, 15:53

Lasot jūsu komentārus, priecājos, ka neesmu vienīgā, kam ir šādi nakts pārbaudījumi. 😀
Iesākumā laikam pamēģināšu sadzerties daudz māmiņu tējas un kvasa, cerībā, ka nu tikai savairosies tas pieniņš un būs miers. Un tad domāšu tālāk. Cik zinu līdz gada vecumam piens tomēr ir pamatēdiens, respektīvi, bez tā nu nekādi. Bet kā būs pēc tam? Vai apmēram no gada vecuma var pāriet tikai uz visa cita veida barību, nedodot bērnam ne krūti ne maisījumu? Interesē tas viss tīri no uztura viedokļa...