Zīdainis un melnbaltas rotaļlietas

Zīdainis un melnbaltas rotaļlietas

18. May 2019, 12:34 Agrita Kreicberga Agrita Kreicberga

Kad Jums piedzimst bērniņš, un radi un draugi nāk raudzībās, Jūs tiekat apbērti ar tik daudz mantām, ka nereti tās ir vairāk kā vienā eksemplārā. Jūs gaidat to mirkli, kad mazulis sāks ar viņām spēlēties, BET tas notiek tikai trīs vai četru mēnešu vecumā. Līdz tam visas šīs mantas stāv plauktā un tām nav liela nozīme bērna attīstībā! Kāpēc? Jo šīs mantas nav atbilstošas vecumposmam līdz trim mēnešiem. Zīdainis šajā laikā neredz krāsas, viņa redze ir izplūdusi, tāpēc vispiemērotākās ir mantas ir izteiktiem kontrastiem.

Un kas gan var būt labāks kontrasts par MELNU un BALTU! Turklāt melnbaltu rotaļlietu, attēlu un priekšmetu vērošana ne tikai attīsta redzi, bet arī stabilizē zīdaiņa nervu sistēmu. Zīdainis spēj sakoncentrēt skatienu ilgāku laiku, jo beidzot var saskatīt attēlu. Parādiet savam mazulim kādu melnbaltu attēlu un pavērojiet viņa reakciju!

KidDo Toys ir radījis īpašu melnbalto kolekciju zīdaiņiem un joprojām turpina to papildināt, jo lielveikalos šādas mantas nav plaši pieejamas, taču to nozīme bērna attīstībā ir nenoliedzama.

Tikai līdz 24. maijam ar atlaižu kodu MAMINUKLUBS10, iegādājies melnbaltās sērijas mantas ar 10% atlaidi! Visu pieejamo klāstu varat apskatīt ŠEIT.

flower.of.hope flower.of.hope 03. Jun 2019, 23:40

Manuprāt nevajadzētu krist galējībās. Tas ka mazais vēl nespēj redzēt citas krāsas, nenozīmē, ka tas nav nepieciešams redzes attīstībai. Diemžēl zinātne bērnu attīstības jomā, nereti nonāk pie nepareiziem slēdzieniem. Nemaz netik sen maisījums tika slavināts kā labākais mazulim...

Zaiga77 Zaiga77 29. May 2019, 13:05

Īstenībā labāks kontrasts par melnu un baltu ir dzeltens+melns. To plaši izmanto reklāmas, jo tā kombinācija pievērš lielāku uzmanību.

Ja nu kādam patiešām ir monohromāzija, kad neredz krāsas, tad viss ir pelēcīgs. Taču tā ir patalogija, pie tam ļoti reti izplatīta. Tur ir defekti acs uzbūvē.

Zaiga77 Zaiga77 29. May 2019, 12:52

Tas par krāsu neredzēšanu ir jauns Montesori mantiņu ražotāju iedibināts mīts? 😃