KOLĀŽA: Trešā dzīves nedēļa kopā ar Huggies® Newborn!

KOLĀŽA: Trešā dzīves nedēļa kopā ar Huggies® Newborn!

14. Dec 2013, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmās 12 dzīves nedēļas ir stāstu sērija Māmiņu Klubā, kuras laikā piedzīvojam mazulīša attīstību no piedzimšanas brīža līdz pat 3 mēnešu vecumam, uzzinot, kas notiek ar bērniņu katrā viņa dzīves nedēļā. 

Trešajā dzīves nedēļā mazulītis šķiet jau daudz stiprāks nekā tikko pēc nākšanas pasaulē vai arī pirmajās dienās pēc piedzimšanas. Ja salīdzinām ar tikko dzimušu bērniņu, tad trīs nedēļu veca mazuļa prasmju sarakstā ir pievienojušās jaunas iemaņas, lai gan bērniņš joprojām ir pavisam mazs un neaizsargāts.

Jau trešajā dzīves nedēļā bēbītis sāk vairāk reaģēt uz māmiņas un tēta darbībām, sāk atpazīt skaņas un vizuālus objektus. Mazulītis lēnām mācās pārvaldīt savu mazo ķermenīti, taču pagaidām viņa kustības ir neveiklas, lai gan vairs ne tik haotiskas. Nomoda laikā bērniņš jau apzinātāk mēģina grozīt galviņu, lai saskatītu apkārtējo pasauli.

Joprojām mūsu pieskārieniem mazulīša dzīvē ir ļoti liela nozīme – mums ir bēbītis jāmīļo un jāglāsta. Mūsu balss un pieskārieni ir tie, kas bērniņam liek justies drošībā, jo mazulim pasaule joprojām šķiet liela un sveša. 

Jau trīs nedēļu vecumā bērniņš ir spējīgs atbildēt mūsu pieskārieniem, kustinot mazās rociņas un kājiņas, varbūt pat pasmaidot un pieglaužoties mums ciešāk klāt.

Tam piekrīt arī fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne: "Jo tuvāk bērna ķermenis ir pieaugušo ķermenim, jo drošāk bērns jutīsies. Ja pieskaramies bērnam ar izstieptām rokām, ja mūsu pozīcija nav tik stabila, mēs uztraukumu nododam bērnam, tāpēc visu laiku pieksārieniem jābūt diezgan ciešā kontaktā." 

Šis ir laiks, kad mazulīša tauste nobriest un tai ir liela nozīme bērniņa atīstībā. Visjutīgākās ķermeņa daļas šobrīd ir bērniņa plaukstiņas, pēdiņas un mazā sejiņa. Lielākoties mazuļiem ļoti patīk, ja viņus maigi glāstām vai veic vieglu masāžiņu, tāpat bēbīšiem patīk silta ūdens pieskārieni.

Māmiņu Klubs

JAUNUMS! Izveido PERSONALIZĒTAS sava jaundzimušā kolāžas!

Pastāsti, kāda bija Tava mazulīša trešā dzīves nedēļa! Kā jūs iepazināt viens otru? Kā atradāt kopēju saikni?

20131115112130-36574.jpg