Superbēbis: Pirmā vizīte pie ārsta

21. Mar 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sagaidīta Superbēbītes Odetas pirmā dzimšanas diena, tāpēc laiks kopīgi doties pie ģimenes ārsta, lai apskatītu, kā mazulīte pa šo laiku attīstījusies, un noskaidrotu, vai ar veselību viss ir vislabākajā kārtībā.

VCA poliklīnikas “Aura” ģimenes ārste Jevgeņija Soboļevska norāda, ka ar krūti barotu bērniņu, kuri pieņemas svarā pietiekami, vecākiem nav jāsatraucas par to, cik daudz un cik bieži mazulītis ēd. Protams, galvenais nosacījums ir, lai mazulis svarā pieņemtos pietiekami, kas, kā norāda ģimenes ārste, pirmā mēneša laikā ir vidēji par vienu kilogramu jeb aptuveni 25 gramiem dienā.

“Ja kādu iemeslu dēļ krūts barošana tiek pārtraukta, jāraugās, lai bērns tiku barots ik pēc 3-4 stundām, un nedrīkst pieļaut, ka bērns neēd ilgāk par 5-6 stundām,” skaidro ģimenes ārste.

Bērna attīstība viena mēneša vecumā tiek izvērtēta pēc dažādiem objektīviem rādītājiem – svara, garuma, galvas apkārtmēra, arī psihoemocionālās attīstības. “Bērniņam šajā vecumā būtu jāspēj noturēt savu galviņu, it īpaši guļus pozīcijā uz vēdera. Viņam arī periodiski jāfiksē skatiens,” par bērna veselības izvērtēšanas kritērijiem skaidro Jevgeņija Soboļevska.