Superbēbis 2020: Gultiņas izvēlēšanās jaundzimušajam

27. Feb 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mirkli pirms mazā Superbēbīša nākšanas pasaulē viņa vecāki, māmiņa Kristīne un tētis Edijs, devās izvēlēties gaidāmajai meitiņai gultiņu.

Noskaties video un uzzini, kādi parametri viņiem bija svarīgi, izvēloties gultiņu, un kādā gultiņā gulēs superbēbīte Odeta.

Bērnistabas izvēle ir aizraujošs un vienlaikus arī atbildīgs process, jo jānodrošina bērniņam ērta, praktiska un droša vide. Viens no svarīgākajiem lēmumiem šajā procesā ir gultiņas izvēle jaundzimušajam. Galu galā, mazulītis tajā pavadīs lielu daļu no saviem pirmajiem diviem dzīves gadiem.

Lai atvieglotu tev gultiņas izvēli, apkopojām faktorus, kurus vajadzētu ņemt vērā.

  1. Gultiņas matracim jābūt stingram un blīvam. Tāpat arī matracim jābūt perfekti atbilstošam gultiņas izmēram – nedrīkst veidoties atstarpes starp matraci un gultas malām.
  2. Meklējot gultiņu noteikti izvēlies tādu, kurai ir regulējams augstums. Bērniņam augot lielākam un ceļoties kājās, gultas līmeni vajadzēs regulēt uz zemāku, lai bērns guļvietā būtu drošībā.
  3. Gultiņas elementiem jābūt drošiem, labi apstrādātiem. Tajos nedrīkst būt asumi, dekoratīvi izgriezumi, kuros bērns varētu iebāzt rociņu vai savainoties. Drošība – pirmajā vietā!
  4. Ja gultiņa ir uz riteņiem, pārliecinies, ka tie ir nobloķējami.
  5. Visiem stiprinājuma elementiem gultiņā jābūt drošiem – nekur nedrīkst būt skrūves, uz kurām bērns varētu savainoties. Tāpat arī pārliecinies, ka gultiņas apdarē ir izmantota bērnam droša krāsa.