SuperBēbis 2020:  Ar bērnu pēc ID kartes

SuperBēbis 2020: Ar bērnu pēc ID kartes

Sēdējām ar vīru un domājām, ka, ja ceļošana uz siltajām zemēm šogad atkrīt, tad vismaz jāaizdodas uz kaimiņu valstīm. Viesu nams tika rezervēts, aptuvenais maršruts apskatīts, bet tomēr kas pietrūkst. Atcerējos, ka Odetas vienīgais dokuments ir dzimšanas apliecība un ceļošanai tā nav derīga. Vajag ID karti! Kā to izdarīt?

Pārlaižām karstās dienas, baudām vasaru un plānojam braucienus ar mazu bērnu

Pēc vecā ieraduma iedomājos, ka kādā darba dienā aizskriešu ar Odetu un pasūtīšu jauno dokumentu, bet tad sapratu, ka COVID19 ir ietekmējis iestāžu darbu un iepazinos ar jauno kārtību. Uz PMLP var tikt tikai ar iepriekšēju pierakstu. Pierakstu var veikt sūtot e-pastu vai zvanot uz izvēlēto nodaļu, bet reģistrēties apmeklējumam, tieši personas apliecinošu dokumentu izgatavošanai, var arī portālā latvija.lv . Tas ir ļoti ērti, jo par ID karti uzreiz samaksāju nodevu un sistēmā izvēlējos dokumenta izņemšanas datumu un laiku. Uzreiz varu teikt, ka pierakstu veicu jūnija sākumā un vizītes tuvākais pieejamais datums bija 26. jūnijs. Tā kā plānojam laicīgi!

Kad datums nāca tuvāk, uz telefonu saņēmu rezervācijas kodu. Rezervācijas kods ir domāts ievadīšanai rindu šķirotājā pie PMLP ieejas. Vienīgā pieejamā poga šķirotājā - ar iepriekšēju pierakstu. Tad nu ievadam kodu, šķirotājs iedod kārtas numuru un gaidām savu kārtu. 

Mana rūpe bija kā zīdainis tiks nofotografēts? Dēlu man vajadzēja turēt aiz padusēm vajadzīgajā augstumā, bet lasot likumu mazliet samulstu, jo ja bērns patstāvīgi nesēž, ir vajadzīga bilde no foto salona. Jūrmalā tādus nezinu, tādēļ nolēmu paļauties uz iepriekšējo pieredzi. Par laimi,Jūrmalas PMLP daļas darbiniece macēja Odetu nofotografēt. Tikai man vajadzēja uzlikt savu kāju uz zilā krēsla un ar abām rokām meitu nosēdināt uz paceltās kājas. 40 sekundes neko ļaunu nenodarīs un re - bilde gatava! Protams, ar garu siekalu - tas gan netraucē, jo man bija bail, ka PMLP tiks piebļauts un viss būs slikti. Paveicās! Ātri parakstos, man iedod lapu ar nākamā apmeklējuma rezervācijas kodu un laiku, dodamies projām. Lieta darīta!

Sabijām desmit minūtes, bet novēroju, ka gados vecāki cilvēki bija neizpratnē par jauno pieraksta sistēmu un klaji pauda savu neapmierinātību. Aizdomājos kā tiek informēta šī sabiedrības daļa, bet sapratu, ka ir grūti "informatīvi noklāt" visu sabiedrību.

Odetas ID karte bija gatava divu darba dienu laikā un izņemšana prasīja vien 5 minūtes. Rezervācijas kods gan nestrādāja, bet viss tika atrisināts. Kļūdas notiek un tas ir normāli. Kopumā ļoti ērta sistēma, patīk, ka ar mazu bērnu ir raits process. PMLP atrodas netālu no manas dzīves vietas, tādēļ varējām apvienot dokumentu izgatavošanu ar pastaigu. 

Jābrīdina, ka ne visās PMLP nodaļās zīdaiņus gribēs/varēs nofotografēt. Paziņu pieredzes stāsti ir dažādi. 

ID karte arī atvieglo dzīvi - ne vienmēr gribas staipīt līdzi dzimšanas apliecību. Mazā karte ir daudz ērtāka.

Tā nu Odeta ir tikusi pie savas ID kartes un varam šaut savā mini ceļojumā :)

Odeta, mamma un jūra.