Mazulītim ir kolikas? Te būs padomi!

Mazulītim ir kolikas? Te būs padomi!

08. Oct 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Meklē padomus cīņā ar kolikām? Esi atvērusi īsto rakstu! Lasi un atrod sev un savam mazulītim piemērotākos paņēmienus, lai atvieglotu sava mazulīša pirmos dzīves mēnešus!

Un, tātad, padomi:

Pirms ēdināšanas

  • Pirms mazulīša ēdināšanas, liec viņu uz puncīša uz 3-5 minūtēm. Tas atvieglos gāzu izkļūšanu no puncīša.

Ēdināšanas laikā

  • Ja mazulīti ēdini ar pudelīti, izvēlies speciālu antikoliku pudelīti!

Pēc ēdināšanas

  • Pēc ēdināšanas paturi mazulīti uz pleca 10-15 minūtes. Ļauj mazulim atbrīvoties no ēdienreizes laikā norītā gaisa.
  • 30-40 minūtes pēc ēdināšanas paglāsti mazuļa puncīti apļveida kustībām pulksteņrādītāja virzienā.

Ja, neskatoties uz visu augstākminēto, mazulim puncītis vēl sāp, izmēģini šos padomus:

Sildi mazuļa puncīti

Liec uz mazuļa puncīša siltu dvielīti vai autiņu. Bet atceries, mazuļa āda ir ļoti jūtīga, nesildi dvielīti ar gludekli!

Uzliec mazuli uz sava vēdera, nodrošinot ne tikai sildīšanu, bet arī kontaktu "āda-āda", tas ir ļoti noderīgi arī mazuļa attīstībai. Ja baro mazulīti ar krūti, vari izmēģināt viņu barot arī šādā pozīcijā.

Lai sasildītu mazuļa puncīti, ko moka spazmas, vari viņu likt ar puncīti uz leju uz saviem ceļgaliem vai pleca, pašūpini mazuli, pastaigājies ar viņu pa istabu.

Palīdzi mazulim atbrīvoties no gāzītēm

Bērniņa puncītis vienmēr jāmasē pulksteņrādītāja virzienā. Kad mazulis ir nemierīgs, raud, un viņa vēderiņš ir ļoti sasprindzināts, to būs sarežģīti izdarīt, bet tu vari mazuli nolikt guļus uz muguras un pielikt viņa ceļgalus pie puncīša. Vēl palīdzēt var tāds vingrinājums kā "braukšana ar ritentiņu". Mazuli var turēt vertikāli, piespiestu sev cieši klāt, salie viņa kājiņas ceļgalos un paturi tādā pozā viņu kādu brītiņu, viņam būs vieglāk atbrīvoties no gāzēm.

Protams, ja nekādi neizdodas tikt galā ar gāzītēm, var izmantot arī speciāli gāzu izvadīšanai paredzētas caurulītes vai klizmu, ja ir problēmas arī ar vēdera izeju.

Novērs mazuļa uzmanību un izvēlies piemērotākās zāles viņam

Dažkārt tikt galā ar kolikām var vienkārši pamainot apstākļus: dodoties pastaigā, liekot mazuli ratiņos vai slingā, pašūpinot viņu. Ir bērniņi, kas nomierinās braucot automašīnā. Katrā gadījumā, jāmeklē viss, kas novērš mazuļa uzmanību no problēmas, var palīdzēt pat vienkāršs, vienmērīgs troksnis vai mierīga mūzika. Dažkārt palīdz arī tekoša ūdens skaņa vai mazulīša vannošana, puncīša apslacīšana ar siltu ūdentiņu.

Katram bērniņam ir jāmeklē piemērotāko palīdzības veidu, jo kas var derēt vienam, citam var nederēt, tāpēc jāņem vērā katra mazuļa individualitāte. Protams, jāmeklē ir iemesli, kas izraisa kolikas, lai spētu izvēlēties pareizāko ārstēšanas metodi. Tas viss aizņem laiku, un vecākiem vienmēr ir grūti noskatīties, kā cieš viņu mazulis, un, patiesībā, cieš arī visa ģimene. Tāpēc - došanās pie ārsta var ļoti daudz ko atvieglot, jo tieši konkrētā bērniņa pediatrs spēs ieteikt piemērotākos paņēmienus vai pat medikamentus, kas atvieglos mazuļa stāvokli.

No gāzēm atbrīvoties palīdzēt spēj gan tādi pilieni kā Espumizan, gan tādi,kas satur simetikonu. Izvēlies kopā ar mazuļa pediatru tieši bērniņam piemērotāko!

Un atceries: aptuveni līdz 3 mēnešu vecumam kolikas pazudīs kā nebijušas, un visa ģimene kopā varēsiet turpināt mazuļa attīstību un prieku, ko sniedz viņa sasniegumi!

Veiksmi vēlot,

tavs Māmiņu Klubs

20130919143605-48394.jpg