Māmiņu un mazuļu veselības stāvoklis: Mammām, kas NAV saskārušās ar kolikām

Māmiņu un mazuļu veselības stāvoklis: Mammām, kas NAV saskārušās ar kolikām

24. Apr 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šajā nedēļā uzsākam jaunu projektu - eksperimentu, kas ilgs veselu darba nedēļu. Viens blogs ar jautājumiem būs mammām, kas nav saskārušās ar tādu problēmu kā kolikas, un otrs - māmiņām, kuru mazuļiem nācies cīnīties ar šo problēmu. Nākošās nedēļas sākumā iepazīsimies ar kopsavilkumu.

Anketa mammām, kas NAV saskārušās ar kolikām

Ja vēl neesat paguvušas, uz iepriekšējās dienas jautājumiem atbildēt var ŠEIT>>

Mazuļa veselības stāvoklis līdz pusgada vecumam:

- Ar ko slimoja jūsu bērns?

- Kādi medikamenti bērnam tika doti?

- Vai bērnam tika dotas probiotikas (Espumisan utt.)

- Vitamīni, zivju eļļa un citi uztura bagātinātāji

- Vai bija kādas novirzes no normas, piemēram, pārāk bieži nāca atpakaļ pieniņš, bieža vemšana, caureja, aizcietējums utt.

- Vai bērniņš daudz raudāja

Mammai, kas barojusi ar krūti -

- Ar ko pati slimojāt līdz bērna pusgada vecumam?

- Kā ārstējāties?

- Kādus medikamentus lietojāt?

- Vai tika lietoti kādi uztura bagātinātāji, piemēram, vitamīni, zivju eļļa utt.

- Vai lietojāt vitamīnus grūtniecības laikā

DIVI MK INTERAKTĪVĀ PĒTĪJUMA

DALĪBNIEKI

saņems balvas

Viens  - par aktivitāti katras tēmas apspriedē

DĀVANU KARTE JOGAS APMEKLĒJUMAM

20140320081738-67985.jpg


Otrs - par saturīgiem komentāriem

Konstruktors "Smurfu sacīkstes"

(Racin' Smurfs), The Smurfs 2, Mega Bloks


(Ir Uz Vietas) Mega Bloks 10745 Racin` Smurfs

Komplekta cena 21.27 EUR

Komplektā ietilpst divas automašīnas, vārti, kauss, balvu podests un citi aksesuāri, kā arī divi Smurfiņi, kas piedalās sacīkstēs.

Sakrājiet visu Smurfu kolekciju, lai uzbūvētu īstu, burvju pasaku meža pilsētiņu!

Konstruktoru sērija The Smurfs ir Mega Bloks radītāju darbs, un tā veltīta mazajiem meža rūķīšiem, ko vienā vārdā sauc par Smurfiem. Tos izgudroja kā pasaku tēlu 1958.gadā, slavenais beļģu multiplikators Peyo, kurš uzzīmēja pirmos komiksus ar šīm būtnēm. Mūsu valstī Smurfus iepazina apmēram deviņdesmitajos gados, kad tos varēja atrast šokolādes olās. А 

Komplektā ietilpst 29-36 gabaliņi. Bērniem no 4 gadiem un vairāk. Neiesaka bērniem jaunākiem par 3 gadiem, jo satur sīkas detaļas (nosmakšanas risks). конструкторы The Smurfs лучше всего покупать на lillu.ru

Tiem, kas pretendē uz balvām, obligāts nosacījums, jāpadalās ar savu viedokli un pieredzi katru dienu.

Piedalīties aicinām visus, visus, kam ir svarīgi palīdzēt citiem jaunajiem vecākiem, kā arī, kam ir interesani padalīties ar ko jaunu un aktuālu.

Pētījums ilgs četras dienas. Atbildes uz jautājumiem gaidām komentāru joslā.

Konkurss sadarbībā ar:

20130919103347-61617.jpg

?

zacc zacc 24. Apr 2014, 10:56

Ā, D vitamīnu gan dodu mazajam.

zacc zacc 24. Apr 2014, 10:55

Dēliņš piedzima 2013. gada martā, barots ar krūti. Nav slimojis ne reizi. Nekādi medikamenti nav doti. Raudāja maz. Man pašai pirmajā ziemā bija iesnas un vienu dienu temperatūra, bet šoziem vispār neslimoju. Zīdīšanas laikā lietoju Elevit vitamīnus, bet ne nepārtraukti, 3 mēnešu kursu un skatos pēc pašsajūtas.

čabule čabule 24. Apr 2014, 10:15

Līdz pus gada vecumam Laima neslimnoja vispār, pat pēc potēm nebija temperatūras. Sasniedzot pus gada vecumu saķērām iesnas, ko ārstējām ar jūras ūdentiņu.
Mazā saņēma visas potes, pēc tām daktere ieteica iedot Panadol, ja mazā kļūst nemierīga- iedevu vienreiz, pēc 4 mēnešu potes. Vēl tiek lietots D vitamīns. Kā jau rakstīju, atbildot uz pirmajiem jautājumiem, meitiņai tika dots Espumisan, bet tikai neilgu laiku, jo nepieciešamības nebija.
Nekādas novirzes no normas meitiņai netiku novērojusi.
Meitiņa raudāja ļoti maz, kaut gan pirmo mēnesi likās, ka raud bieži, taču mazajiem jāpierod pie jaunajiem apstākļiem un tas ir normāli. Iespējams, katru mazāko pīkstienu uzskatījām par traģēdiju- kad sākām uztvert raudāšanu mierīgāk, mazā raudāja retāk. Tagad - 7 mēnešu vecumā- varētu teikt, ka mazā neraud nemaz.

Kad baroju ar krūti, vienu reizi biju saaukstējusies, ārstējos ar homeopātiskiem līdzekļiem, ko ieteica bērna pediatrs. Medikamentu nosaukumus gan es neatceros.
Barojot ar krūti nelietoju nekādus uztura bagātinātājus un vitamīnus, nebija tādas nepieciešamības, jo viss pietika gan man, gan mazajai.
Grūtniecības laikā lietoju folskābi- pirmajā trimestrī, grūtnieču vitamīnus- nepilnu pirmo trimestri, jo atklāju, ka no tiem man ir rīta nelabumi, lietoju dzelzi un magniju no brīža, kad pārstāju dzert vitamīnus, līdz pat dzemdībām.