Māmiņu un mazuļu uzturs: Mammām, kas NAV saskārušās ar kolikām

Māmiņu un mazuļu uzturs: Mammām, kas NAV saskārušās ar kolikām

23. Apr 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šajā nedēļā uzsākam jaunu projektu - eksperimentu, kas ilgs veselu darba nedēļu. Viens blogs ar jautājumiem būs mammām, kas nav saskārušās ar tādu problēmu kā kolikas, un otrs - māmiņām, kuru mazuļiem nācies cīnīties ar šo problēmu. Nākošās nedēļas sākumā iepazīsimies ar kopsavilkumu.

Anketa mammām, kas NAV saskārušās ar kolikām

Ja vēl neesat paguvušas, uz iepriekšējās dienas jautājumiem atbildēt var ŠEIT>>

Tavs mazulis:

- Ēdināts tika ar krūtis pienu vai mākslīgo piena maisījumu (ar kādu?)

- Pamatā ēd krūts pienu, mākslīgā piena maisījumu, piebarojumu

- Vai bērniņam papildus tika dots ūdens (no kāda vecuma, cik bieži, kādā daudzumā), tēja (kāda)

- Kādā vecumā uzsākta piebarošana

Mammai, ja bērniņš barots ar krūts pienu:

- Vai ievērojāt diētu?

- Kādi bija jūsu ierobežojumi (konkrēti produkti)?

- NO kā atteicāties pavisam, no kā nevarējāt atteikties?

- Ko pamatā ēdāt krūts ēdināšanas laikā?

- Vai dzērāt tējas laktācijas uzlabošanai?

DIVI MK INTERAKTĪVĀ PĒTĪJUMA

DALĪBNIEKI

saņems balvas

Viens  - par aktivitāti katras tēmas apspriedē

DĀVANU KARTE JOGAS APMEKLĒJUMAM

20140320081738-67985.jpg


Otrs - par saturīgiem komentāriem

Konstruktors "Smurfu sacīkstes"

(Racin' Smurfs), The Smurfs 2, Mega Bloks


(Ir Uz Vietas) Mega Bloks 10745 Racin` Smurfs

Komplekta cena 21.27 EUR

Komplektā ietilpst divas automašīnas, vārti, kauss, balvu podests un citi aksesuāri, kā arī divi Smurfiņi, kas piedalās sacīkstēs.

Sakrājiet visu Smurfu kolekciju, lai uzbūvētu īstu, burvju pasaku meža pilsētiņu!

Konstruktoru sērija The Smurfs ir Mega Bloks radītāju darbs, un tā veltīta mazajiem meža rūķīšiem, ko vienā vārdā sauc par Smurfiem. Tos izgudroja kā pasaku tēlu 1958.gadā, slavenais beļģu multiplikators Peyo, kurš uzzīmēja pirmos komiksus ar šīm būtnēm. Mūsu valstī Smurfus iepazina apmēram deviņdesmitajos gados, kad tos varēja atrast šokolādes olās. А 

Komplektā ietilpst 29-36 gabaliņi. Bērniem no 4 gadiem un vairāk. Neiesaka bērniem jaunākiem par 3 gadiem, jo satur sīkas detaļas (nosmakšanas risks). конструкторы The Smurfs лучше всего покупать на lillu.ru

Tiem, kas pretendē uz balvām, obligāts nosacījums, jāpadalās ar savu viedokli un pieredzi katru dienu.

Piedalīties aicinām visus, visus, kam ir svarīgi palīdzēt citiem jaunajiem vecākiem, kā arī, kam ir interesani padalīties ar ko jaunu un aktuālu.

Pētījums ilgs četras dienas. Atbildes uz jautājumiem gaidām komentāru joslā.

Konkurss sadarbībā ar:

20130919103347-61617.jpg

zacc zacc 23. Apr 2014, 11:15

Mans dēliņš ēda tikai krūts pienu līdz sešu mēnešu vecumam, kad sāku piedāvāt arī dārzeņus un drīz vien arī augļus. Tagad gada un 2 mēn. vecumā joprojām mammas piens ir svarīga daļa no ēdienkartes.
Kā jau vakar rakstīju, nedaudz vēderproblēmas sākās divu mēnešu vecumā, un pirmais, ko savā uzturā mainīju - atteicos no piena produktiem. Divu nedēļu laikā vēders viņam sakārtojās. Pēc tam pamēģināju kādu piena produktu, atkal uzreiz parādījās gāzes un zaļa kaka. Tā nu līdz pat sešu mēnešu vecumam piena produktus nelietoju. Vēlāk pamazām atsāku, vairs nekādu problēmu nebija, un ap gada vecumu arī mazulim varēju droši dot jogurtu, biezpienu u.c.
Citus diētas ierobežojumus nevajadzēja, ēdu visu un visādi pagatavotu. Ceptu, ar čili utt. Manā ēdienkartē ir galvenokārt gaļa, zivis, olas, kartupeļi, griķi, rīsi, burkāni, kāposti, tomāti, brokoļi. Un saldumi. Putras un maize mazāk.
Mazais krūti dabūja, cik vien vēlējās, liku pie krūts pēc katra pīkstiena, mierīgi pārlaidu "karāšanās" periodus pie krūts daudzu h garumā. Tā kà bērns čurāja pietiekami un citu šķidrumu padzerties nedevu līdz piebarojuma sākumam 6 mēnešos, bija skaidrs, ka pienu uzņēmis ir pietiekami. Un pēc karāšanās periodiem tas arī bija ieraugāms un sajūtams krūtīs. Vēl divus tādus rīmas būtu varējusi pabarot 😀 Dažus mēnešus dzēru Māmiņu tēju, līdz apnika tās garša.

čabule čabule 23. Apr 2014, 09:53

Savu meitiņu baroju ar krūti līdz 4 mēnešu vecumam, tad pakāpeniski pārgāju uz mākslīgo piena maisījumu, jo likās, ka mazajai ar manu pienu nemaz nepietiek.. Viss sākās ar to, ka mazā krūti vienkārši neņēma- parasti tas notika ap pusdienaslaiku, tad sāku dot maisījumu, pēc tam krūti.. Tā varbūt bija arī mana lielākā kļūda, jo likās, ka esmu sākusi cīņu ar vējdzirnavām- krūts piens samazinājās vēl straujāk- 6 mēnešos bijām jau pavisam atvadījušies no krūts pieniņa ☹ Mana mamma stāstīja, ka barojusi mūs ar krūti līdz 4 mēnešu vecumam, pēc tam piens pazudis, varbūt zemapziņa nostrādāja man par sliktu, tāpēc arī mans piens šajā laikā sāka beigties. Sākotnēji izmēģinājām Milumil maisījumu, tad pamēģinājām arī Tutelli un Aptamil, palikām pie Aptamil, jo iepakojums man likās ērtāks, bet mazajai bija pilnīgi vienalga ko ēd- nekādas alerģiskas reakcijas nebija ne no viena maisījuma, galvenas, ka puncis pilns.
Tātad- līdz 4 mēnešiem mazuli baroju tiki ar krūts pienu, tad 4 mēnešos pamatā bija krūts piens + maisījums, četros ar pus mēnešos sāku piebarot mazo ar dārzenīšiem un auglīšiem, jo tāds bija ārsta ieteikums, piecos mēnešos var teikt, ka pamatā bija maisījums un piebarojums + krūts piens no rīta, piecos mēnešos sāku dot arī putriņas, sešos mēnešos no ēdienkartes pazuda krūts piens, sešos ar pus mēnešos- parādījās gaļiņa.
Ar to padzeršanos ir tā- kad sāku dot piena maisījumu, devu arī padzerties- diezgan neregulāri, reizi dienā varbūt - ūdeni un kumelīšu tējiņu. Kad sāku aizstāt ēdienreizi ar piebarojumu, sāku dot padzerties tieši pēc šīs ēdienreizes- tad tas sāka kļūt regulāri. Tagad laiks ir palicis siltāks, papildus dzert dodu vairāk- ik pa laikam mazulei piedāvāju tīru vārītu ūdentiņu, kumelīšu tēju, dodu arī atšķaidītu ābolu suliņu un veikalos pieejamās suliņas maziem bēbīšiem- bet ar tām neaizraujos, nesen iedevu pagaršot 😀.. Mazā dzer diezgan bieži- pastaigās līdzi arī ņemam padzerties. Cik daudz izdzer? Nemācēšu pateikt- dienā tie varētu būt 150-250 ml
Kad baroju mazo ar krūts pienu nekādu diētu neievēroju. Ēdu visu ko sākotnēji ēdu, protams, izvairījos no alkoholiskajiem dzērieniem un coca colas- man likās, ka tas jau nu manam bērnam caur pienu nav jāsaņem. Sākotnēji neizvairījos no konkrētiem produktiem, visu lietoju ar mēru, bet kad ieēdu skābētus kāpostus- sapratu , ka tā darīt nevajadzēja, tad tos vairs neēdu, arī tomātus neēdu, jo mazulei sametās pumpiņas. Ar laiku gan šie produkti atkal sāka parādīties manā ēdienkartē- ļoti pakāpeniski- un mazā neiebilda. Kā jau teicu, kad baroju mazo ar krūti ēdu visu to pašu ko iepriekš- kartupeļus, gaļu, zivis, dažādus salātus, makaronus, rīsus, griķus- vārdu sakot- pilnīgi visu, tikai ar mēru. Ēdu arī citrusaugus, zemenes no saldētavas un tā, galvenais bija redzēt, vai mazajai nebūs nevēlamas reakcijas un tādas nebija.
Laktācijas veicināšanai izmēģināju melno tēju ar iebiezināto pienu- vēlamo rezultātu tas nedeva. Tad netīšam atklāju, ka piena rašanos veicina kvass un veselības dzēriens, rezultāts, diemžēl bija īslaicīgs, bet bija. Kas to zina- ja nebūtu tos dzērusi, varbūt mans barošanas prieks beigtos vēl ātrāk.