Ko dāvināt raudzībās? 12 ieteikumi

Ko dāvināt raudzībās? 12 ieteikumi

09. Apr 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jūsu ģimenes draugiem, radiem vai kolēģiem ir priecīgs notikums - piedzimis bērniņš? Izvēlaties raudzību dāvanu ar īpašu rūpību un dodaties viesos ar laba vēlējumiem un apsveikumiem jaundzimušajam un viņa vecākiem.

Māmiņu Klubs, balstoties uz vecāku ieteikumiem, apkopojis 12 idejas foršām raudzību dāvanām. Tiesa, pirms steidz uz veikalu, ieteicams konsultēties ar jauno ģimeni (ja vien neesi nolēmusi uzdāvināt naudu, dāvanu karti vai arī savu palīdzību), jo, iespējams, tavu nolūkoto lietu vecāki nopirkuši paši vai to uzdāvinājuši jau kādi citi draugi.

Atmiņu kaste. Ir iespēja pasūtīt un iegādāties skaistas atmiņu kārbas gan no kartona, gan arī koka, kurā ģimene varēs uzglabāt īpašas piemiņas lietiņas no bērniņa pirmajiem dzīves gadiem - aprocīti no dzemdību iestādes, pirmās zeķītes, matu šķipsnu u.tt.

Pasaku grāmatas. Margaritas Stārastes skaistās pasaku grāmatas, latviešu tautas pasakas, Disneja skaistākie stāsti - variāciju ir ļoti daudz. Grāmatas pirmajā lappusē neaizmirstiet ierakstīt arī kādu skaistu novēlējumu bērniņam.

Fotosesija. Bērniņš aug tik ātri, tāpēc par fotosesiju priecāsies ikviena ģimene, jo šī dāvana ļaus iemūžināt mazuli skaistās bildēs, lai pēc tam tās saglabātu kā skaistu piemiņu.

Autiņbiksītes - šo praktisko dāvanu kā ļoti vērtīgi atzinuši daudzi vecāki, jo autiņbiksīšu "patēriņš" ir gana liels. Tiesa, pirms dodies uz veikalu pēc dāvanas, pavaicā jaunajiem vecākiem, kādas autiņbiksītes viņi savam bēbītim izvēlas.

Izšūts spilventiņš ar bērniņa vārdu. Dāvaniņa, kas liecinās par to, ka esi īpaši padomājusi par bērniņu, to nevis pēdējā mirklī iegādājoties veikalā, bet gan sarūpējot jau savlaicīgi.

Fotoalbums ar mazuļa vārdiņu uz vāka un piedzimšanas datiem. Pēdējos gados fotogrāfijas aizvien biežāk izvēlamies uzglabāt digitāli, tāpēc skaists fotoalbums, kurā uzglabāt izdrukātas fotogrāfijas, būs ļoti liela vērtība.

Latvijas bankas izdota kolekcijas monēta - skaista dāvana, kuru pēc gadiem nu jau izaugušais mazulis varēs ar lepnumu rādīt pats saviem bērniem.

Mēneša kartīšu komplektiņš. Noderēs, ik mēnesi fotografējot piemiņas bildītes no mazuļa pirmā dzīves gada, lai pēc tam varētu tās vērojot atcerēties, kā bēbītis izaudzis.

Mīļa rotaļlieta. Vari izvēlēties gan kādu no veikalos nopērkamajām rotaļlietām, izgatavot pati vai arī iegādāties kādu amatnieku darinājumu, kas garantēs, ka tava dāvana ir unikāla.

Gultasveļas komplektiņš. Izvēlies Latvijā radītu, no maigiem augumiem šūtu gultasveļu, kas mazulīti ieaijās vissaldākajos sapnīšos.

Uzdāviniet jaunajiem vecākiem nemateriālu dāvanu - savu palīdzību. Piesakieties pagatavot ēst, lai mazulīša vecāki var atvilkt elpu, iztīrīt māju vai arī iziet pastaigā ar bēbīti, lai mamma var atpūsties un pagulēt diendusu.

Nauda vai arī dāvanu karte bērnu preču veikalā vai aptiekā, jo bērniņš augs, augs arī vajadzības, tāpēc vecāki varēs iegādāties visnoderīgāko un vajadzīgāko. Starp citu, šo dāvanu ideju kā vislabāko atzinuši daudzi jaunie vecāki, norādot, ka viesi ne vienmēr zina, kas mazulītim visvairāk vajadzīgs. Tāpat arī mēdz atšķirties gaumes, tāpēc, iegādājoties bērniņam, piemēram, drēbītes pēc saviem ieskatiem, vari izvēlēties to, kas jaunajiem vecākiem, iespējams, nepatīk vai šķiet nepraktisks.