Kad viss neiet kā iecerēts..

Kad viss neiet kā iecerēts..

13. Apr 2023, 00:00 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Tūlīt, tūlīt, jau rīt , celsim galdām Evertam pirmo mēneškūku! Pa kuru laiku tas mēnesis jau pagājis?

Šis mēnesis ir pagājis pielāgojoties un iepazīstot mūsu mazāko ģimenes locekli.

Mana ikdiena ir ļooooti mainījusies, ko sākumā man bija grūtāk pieņemt, ekspektacijas bija lielākas kā realitātē tomēr spēju izdarīt! Cik labi ka tētis ir tik super liels atbalsts un visu laiku man atkārto lai atpūšos un ir lietas, kuras var pagaidīt. 

Nemelošu, ka mainījusies ir ne tikai mana ikdiena, bet arī domas par pēcdzemdību periodu. Pēc pirmā bērniņa piedzimšanas manas sajūtas bija vieglākas. Biju jau grūtniecības beigās sev vizualizējusi cik ātri atkopšos, iešu pastaigās, tikšos ar draudzenēm utt- plāni turpināja būt kā napaleonam. Atzīšos, ka ar pirmo bērniņu arī krūtszīdīšana nesagādāja nekādas problēmas, tāpēc mierīgu sirdi laidu “gar ausīm” šajā grūtniecībā tieši šo lekciju, jo likās - es taču visu zinu, iedod krūti, pieniņš ir, bērns laimīgs un paēdis, es taču vienreiz to darīju, tas ir “īzī pīzī!”

Mhm.. ir pagājis mēnesis kopš Everta piedzimšanas un manas krūtis tikai pēdējās dienas ir gandrīz nesāpīgas barojot un beidzot pieradušas pie šī ikdienas darbiņa.

Tāpat saskāros arī ar piena sastrēgumiem- ak Dievs, es nezināju ka tas ir tik sāpīgi, grūti un satraucoši! 

Šis viss man bija kas jauns. Protams, sazinājos un meklēju palīdzību arī ar krūtszīdīšanas konsultanti! 

Ņēmu palīgos piena pumpīti, aukstos spilventiņus un mans nakts skapītis pie gultas visu mēnesi tika papildināts ar neskaitāmām krūšu kompresēm un krūšu krēmiem! 

Ja es būtu zinājusi ka , kas tāds šoreiz mani var piemeklēt, es noteikti krūtszīdīšanas lekciju būtu noklausījies tāpat kā pārējās lekcijas un būtu vēlējusies šim posmam vairāk sagatavoties! 

Ņemiet piemēru no manis - pirmajā zīdīšanas pieredzē mani nekas tāds nepiemeklēja! 

Vēl es mēģinu tik ļoti abus bērnus un šos vecuma posmus nesalīdzināt- jo, kā rāda mana krūtszīdīšanas pieredze.. katrs bērniņš, grūtniecība un pēcdzemdību periods ir savādāks! 

Bet labā ziņa - krūtszīdīšanas “sākuma sāpes”  un pielāgošanās bija grūtākais šomēnes, viss pārējais bija lieliski un baudāmi. Par pārējo mūsu piedzīvoto pastāstīšu kādā citā blogā! 

 

Starp citu, mūsu ikdienai, piedzīvojumiem un citām aktivitātēm vari sekot man līdzi arī instagrammā - 

https://instagram.com/__eat_better?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Čau! 

Seko līdzi, kā aug Superbēbītis!