Kad Tavs bēbis sācis gulēt visu nakti bez pamošanās?

Kad Tavs bēbis sācis gulēt visu nakti bez pamošanās?

24. Apr 2014, 17:25 zabava_ zabava_

Katrā vizītē ar mazo pie terapeita dzirdu - nu, nu, jau 8 mēneši, atradini no ēšanas naktī, bērnam šādā vecumā jāguļ visu nakti! To dzirdu gan no paziņām, gan lasu internetā. KĀ? Neviens nepasaka kā to izdarīt! 

Lūk, ko mēs izmēģinājām:

  • Maisījuma vietā naktī dot ūdeni. Mostas ik pēc 15 min. līdz iedodam ēst
  • Ļaut mazāk gulēt pa dienu. No way, vienalga jāpaēd
  • Uz nakti dot putru, tas pats.
  • Naktī maisījuma vietā dot putru pudelē, nav nekādas starpības.

Bērnam ir jau (tikai?) 8 mēneši, ceļamies pa nakti vairākas reizes jau n-tos mēnešus. Ja man nebūtu vīrs, kas ceļas vairāk par mani pie bērna, nezinu kā izdzīvotu!

Cik ir Jūsu bēbim, vai viņš vēl joprojām ceļas? Ja izdevās atradināt, tad kāāāāā???

Mums pat ar podiņmācību jau iet uz urrā, bet tās naktis... 

Vai arī vienkārši jāsamierinās un jāgaida līdz mazais pats būs gatavs?

Anatna123 Anatna123 02. May 2014, 14:34

O,es neesmu vienīgā?! 😃 visām apkārtējam mammām,kam ir mana dēliņa vienaudži (8 mēneši) bērni guļ jau ļoti sen visu nakti. Dažām pat jau gandrīz no dzimšanas guļ! Bet tas nav musu gadījums! 😃 esmu jau sanierinājusies ar to,jo ap 5 mēnešu vecumu arī sāku dot tējiņu/ūdentiņu iedot tad vēl ēstā pupa vietā. Tagad ēdam maisījumu-un tas notiek arī naktī,jo man škiet dēliņš ir gatavs bļaut kamer nedabūs ēdamo :|

zacc zacc 25. Apr 2014, 11:27 zabava_

Tātad potes sekas un zobi. Nevis kaut kāda kaprīze, ka jāpasauc mamma nakts vidū. Tas ir reāls diskomforts mazulim, tāpēc vai Tev vajag vai nu cēloņu risinājumu, ja tas ir iespējams (zobu gadījumā diez vai, un potes sekām arī tas pats... nu nezāļos tak ar miegazālēm, ne?) vai mierinājumu, nevis atradināšanu?
Neviens jau nesaka, ka tas ir viegli, protams...

zabava_ zabava_ 24. Apr 2014, 22:07

Viņš mums gulēja 10 stundas no vietas no 3 nedēļām līdz 2 mēnešiem - biju pati laimīgākā mamma pasaulē! Vienmēr uzpucēta, skaista, laimīga. 😀 Bet tad nāca viņa - pote! Un viss, hello negulētās naktis, kā pirmo nakti pēc potes sāka celties tā čau. Tad sākās zobi u aleluja!

24. Apr 2014, 17:59

Meitai tūliņ būs gads. Atradinàju no nakts ēšanas, kad viņai bija 8 mēneši. Vienkārši nedevu un viss. Skarbi skan, bet pirmā nakts bija vistrakākā, jo raudāja kādu pusstundu. Pēc divām naktīm raudāšanas periods samazinājās un tad bija tā ka tad kad naktī pamodās pietika ar knupi- iedevu un bija miers.Nedevu neko padzerties, pilnīgi neko, tikai knupi. Arī rokās neņēmu.
Man ir pilnīgi nospļauties, ja kāda mamma šausmās saķers galvu paršo, bet ar šo visu esmu panākusi nevienu vien pilnīgi izgulētu nakti

princesemince princesemince 24. Apr 2014, 15:14

Mēs negaidījām, kad pats būs gatavs - vedām pie dažādiem speciālistiem. Pirmais posms, kad sāka naktī gulēt, bija trīsarpus gadu vecumā. Gulēja naktīs līdz četrarpus gadu vecumam, tagad pēdējo pusgadu atkal naktīs mostas pa 2-3 reizēm.

zacc zacc 24. Apr 2014, 13:04

oi, negribēju adresēt šo tieši Salamandraai, nezinu, kāpēc tā nospiedās.

zacc zacc 24. Apr 2014, 13:03 Salamandraa

Vēl gribēju piebilst, ka viena lieta ir izpētīt visādus par un pret un no divām grūtām izvēlēm - samierināties ar savu miega trūkumu vai pabrēcināt bērnu - izdarīt vienu, bet pavisam cita lieta ir, ja bērna ārsts borē, ka astoņos mēnešos neizgulēt visu nakti ir novirze no normas. Nu nepareizi viņš borē.

Lai veicas atrast kompromisu ar mazajiem negulētājiem!

zabava_ zabava_ 24. Apr 2014, 12:55

Viņš mums no 3 mēnešu vecuma guļ atsevišķā istabā. Esmu mēģinājusi ar viņu gulēt vienā istabā, nelīdz. Savā gultā gan nekad neesam ņēmuši, tas nav variants. Dodu miega putru katru vakaru uz nakti 😀 Ar krūti baroju vien 3 mēnešus, tā kā jau sen ēd maisījumu. Starp citu, var būt tā, ka viņš no maisījuma jau šajā vecumā riktīgi nepaēd? Gadās tā, ka dodu 9 uz nakti maisījumu, pamostas 12 un izēd pilnu pueli (210ml+maisījums) un vēl 2 pilnu pudeli, un pēc tam nakts laikā vēl kādu pus pudeli. Tas manā skatījuma ir ļoooti daudz. Tagad mēģinu dot pa nakti putru pudelē, izēd vienu pudeli kādos 4 piegājienos pa nakti, tas jau labāk izskatās...))

24. Apr 2014, 12:35 Evukiņš_

Ja bērns guļ ar māti vienā gultā, tad loģiski, ka gribēs kužināties. Jūs arī gribētu ik pa laikam panašķoties ar šokolādi, ja tā stāvētu degungalā!

24. Apr 2014, 12:33

Un vēl-meita nekad pa nakti nav gulējusi ar mums, vecākiem, kopā. Lai cik grūti būtu, vienmēr pārceļu uz viņas gultiņu.

24. Apr 2014, 12:30

Ap 3 mēn.izgulēja visu nakti. No 12.00-7.00 rītā. Tad tētis iet uz darbu, mazā augšā, paēd savu pupiņu un ejam gulēt vēl kādas 2h. Mums tā vienkārši sanāca. Vienīgais ko dariju sākumā, ja ieraudājās pa nakti, tad ieliku knupi, nemaz ārā necēlu.

p.s Pa dienu maz guļ. Pusdienslaiku salasa ar īsām snaudām pa 20-30min

zacc zacc 24. Apr 2014, 12:19

Es uzskatu, ka spēja pašam aizmigt ir izaugšanas, nevis dresūras jautājums. Iedresēt jau var, bet lasīju, ka izpētīts, ka bērnam jau tas stress nekur nepazūd, vienkārši viņš iemācās nesaukt vecākus, jo zina, ka nav jēgas, neviens nenāks.
Raksts te. http://sarahockwell-smith.com/2013/09/30/the-great-sleep-obsession-the-problem-of-modern-day-life-versus-the-primitive-infant/

patiesība droši vien ir kaut kur pa vidu. Ja to var iemācīt bez lielas brēkas, tad bērnam nervu sistēma ir gana stabila, Bet, lasot par brēkām nedēļu garumā nez cik h pa nakti, man zosāda metas.

[prom pa kreisi, izvairoties no mestajiem tomātiem un olām]

24. Apr 2014, 12:18

Un pat manējais neprasījās pie manis uz gultu, vienkārši gulēja visu nakti pats pie sevis gultiņā.

24. Apr 2014, 12:17

Varbūt, tad, kad viņš pamostas naktī, paņem (nedodot ēst) pie sevis blakām, un tad aizmigs bez ēšanas. Tad mazais būs pieradis neēst. Pēc tam, ja bērns vēl nebūs sapratis, ka ēst nedabūs un tik un tā negulēs tajā nakts laikā, es nezinu 😃 Jo man tā izdevās visu nokārtot.

zacc zacc 24. Apr 2014, 11:46

Tas terapeits ir pediatrs arī?
Teikšu skarbi - izklausās nekompetents. Tas, ka mazulis mostas naktī, ir problēma ne jau mazulim... tās ir neērtības vecākiem, jā, bet mazuļiem līdz pat 4-5 gadu vecumam tas ir NORMĀLI. OK, ja guļ, tad forši, bet, ja mostas un ir vajadzīga vecāku iesaisīšanās, no mazuļa neiropsiholoģiskās attīstības viedokļa tā NAV problēma.
Mans risinājums ir vienkārši pielāgoties un darīt to, kas palīdz iespējami drīzāk atkal aizmigt. Mūsu gad. tā ir likšana pie krūts. Brēcināšanas neatbalstu, nespēju.
Manam mazulim gads un divi mēneši. Es teiktu, ka guļ labi, jo laikā no 9-10 vakarā līdz 9-10 no rīta mostas ik pēc apm. 3 h, tiek pie krūts un uzreiz snaužam tālāk. Dažas naktis ir bijušas tādas, ka no pusnakts noguļ līdz septiņiem-astoņiem bez manis uzmodināšanas, bet pārsvarā tā nav. Nu ja viņam ir tā vajadzība pēc mammas, lai atkal aizmigtu, tad ir. Izaugs- nebūs.

helliite helliite 24. Apr 2014, 11:42

Sveika 😀

Savu mazo atradināju no nakts ēšanas 9 mēnešos..
Uz vakaru devām putru, naktī- ūdentiņu, bet to tik 2 nedēļas, kamēr bij pārejas posms, lai nepierod naktī, ka jādzer kaut kas..
Protams, pirmajās naktīs bija skandāli, bet, zinot to, kādēļ mēs to daram, no manas puses nebija nekādas atkāpes. Jo piekrītu, ka ja bērns raud, raud un tad beigās vecāki padodas un iedod ēst, bet tad bērns nesaprašanā- kāpēc nedod ātrāk un , ja raud ilgi un dikti, tad kko var arī panākt un ēdienu tāpat dabūs.. tāda lieka kacināšana!
Tā arī pavisam noradināju no krūts piena ( 1g 1,5 mēn), protams, pirmajā brīdī bija šoks, un līda pie krūts, bet pēc 2-3 dienām sparata,ka nebūs nekā vairāk un viss kārtībā 😉

Bet nakts celšanās- tās ir joprojām, puikam 1g 4 mēn..vismaz reizi naktī pamostas, bet man vairs nav spēka mierināt, čubināt, tad vnk ieceļu mūsu gultā un guļam tālāk 😀
Vai nebaidos, ka pieradīs pie gulēšanas kopā? Nē 😀 Pienāks laiks, kad abi ar mazo būsim pilnībā gatavi , tad arī atradināsimies 😉

inese33 inese33 24. Apr 2014, 11:03

Man meitiņai 2,3 vēl gaidu. Meitēns ar raudāšanu mostas 4-5 reizes naktī. Divu gadu laikā nav izgulējusi nevienu nakti. Ko dara mamma? Brīvajās dienās paguļ kamēr meita dārziņā, darba dienās sadzeras kafiju un gaida to nakti, kad bērns gulēs😃

annijalise annijalise 24. Apr 2014, 11:01

un ar podiņmācību arī, būs izmaiņas, jo reizēm manai aarī tā bija, galvenais būt vienmēr gatavai uz rto ka pods var arī aizmirsties.

annijalise annijalise 24. Apr 2014, 11:00

nu mana meita tagad 2,6 gadu vecumā noguļ visas naktis bez mošanās, viņ bija krūts bērns, baroju ar krūti līdz gadam un astoņi mēn.
nu protams līdz tam arī reizēm visu nakti izgulēja saldi, bet tik reizēm.
to ka partrauksi barot ar krūti nebūs garants saldam miegam, galu galā tagad tacu bernam nak zobi, var būt slikta ēstgriba uz normālu edienu, tad nu caur krūti var saņemt ēdienu.
protams cik mammu tik viedokļu būs šajā jautajumā, es vnk uzrakstīju savas domas.
par manu atradināšanas veidu uzrakstīju reiz blogu, manā profilā tas ir.

cecii cecii 24. Apr 2014, 10:24

Manuprāt, nevar bērnu pieradināt vai atradināt no nakts mošanās. Tas ir atkarīgs no konkrētā bērna, no nervu sistēmas u.c. parametriem. Cik bērnu, tik pieredžu. Man pirmais bērns naktis sāka izgulēt bez mošanās tikai 1,1g., otrais gulēja naktis jau no dzimšanas. Pacietību, kaut kad tā mošanās beigsies.