Iepazīšanās ar lielo māsu un pirmās dienas mājās

Iepazīšanās ar lielo māsu un pirmās dienas mājās

26. Dec 2018, 09:49 zaneee zaneee

Kad atbraucām mājās, mūs gaidīja vēl viens liels notikums- tikšanās  ar vecāko māsu. Iepriekš bijām jau uz Māmiņu kluba Vecāku skolas nodarbību par otrā mazuļa ienākšanu ģimenē. Tas palīdzēja  saprast, kā labāk darīt dzemdību laikā ar vecāko māsu gan pēc tam. Ļoti svarīgi ir trīs menešus pirms un pēc bērniņa nākšanas pasaulē, lai vecākām bērnam nebūtu būtiskas pārmaiņas- lieli notikumi.

Mums tagad būtu jāuzsāk bērnu darza gaitas, jo tagad paliek vecākai meitai 1,5, bet to noteikti atliksim uz pavasari, lai vecākā māsa pierod pie sava jaunā statusa. Kamēr biju dzemdību namā, tikmēr netikos ar vecāko māsu, lai nebūtu tā sajūta, ka tikko satikās un atkal pārdzīvojums un jāatvadās, tāpēc pirmo reiz tikāmies tikai, kad pārbraucu mājās.

Ieejot iekšā dzīvoklī, vecāka māsa tā priecājās par manis ieraudzīšanu, ka man pat asaras nobira, man liekas, ka man tas bija lielāka pārdzīvojums nekā viņai, jo pirmo reizi bijām tik ilgi sķirtas par šo 1,5 gadu.

Un tad viņa ieraudzīja mazo māsu, sākumā izskatījās, ka viņai likās, ka tā ir lellīte, bet pēc tam viņa sāka kustēties un lielā māsa smaidīja un priecājās,  ka viņa kustas, miļoja viņas un paijāja. No malas tas tik mīļi izskatās! Nezinu, vai viņa tagad saprot, ka ir vecāka māsa, bet izturas viņa tiešām kā vecāka māsa. Tagad mēs aprodam ar to, ka nu vairs neesam 3, bet gan 4, pielāgojamies viens otram. Un atceramies visas lietas, kas jau 1,5 gada laikā ir aizmirstas.

Mēs lietojam Huggies autiņbiksītes jaundzimušajiem, jo kamēr nabiņa vēl nav nokritusi ir īpaši  svarīgi atlocīt autiņbiksīšu malu, šīm autiņbiksītēm ir lies plus, ka atlokot malu tur sākas uzsūcošais matriāls, kas uzsūc mitrumu, ja nu gadījumā nabiņa sulo.

 

Tagad mēs gatavojamies svētkiem, jo jaunākai māsai būs liels notikums pirmie Ziemassvētki un Jaunais gads mūžā. Vecāka māsa noteikti varēs padalīties ar pieredzi jaunākai masai, kā svinami šie svetki, jo viņai jau būs otrie svētki.