Bēbītim plaukstiņas dūrītēs. Ko darīt?

Bēbītim plaukstiņas dūrītēs. Ko darīt?

09. Feb 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai esi pamanījusi, ka piedzimstot mazuļiem rociņas ir dūrītēs savilktas? Kad plaukstiņas atveras? Vai nepieciešams plaukstiņas atvēršanos kaut kā veicināt? Konsultē fizioterapeite Zane Paiča.

„Jaundzimušajiem patiešām plaukstiņas ir savilktas dūrītēs, bet līdz 3, 4 mēnešu vecumam tās atveras, kad mazulis sāk ar rociņām ņemt mantas,” stāsta fizioterapeite Zane Paiča. „Pirmā dzīves gada laikā notiek lielas pārmaiņas fiziskajā attīstībā- ja sākumā rociņas ir savilktas dūrītēs, tad jau pirmā dzīves gada beigās bērns pats spēj sevi pabarot.”

Taujāta, ko darīt,lai veicinātu plaukstiņu atvēršanos, fizioterapeite iesaka nodrošināt bērnam omulīgu vidi- to lieliski var palīdzēt pakaviņš, ko var aplikt ap bēbīti; tāpat noderīga var būt pozicionēšana, uzliekot uz pakaviņa piepaceltas kājiņa un dupsi, lai atslābinātu plecu daļu.

Speciāliste aicina: „Noteikti nevajadzētu plaukstiņas mēģināt atvērt ar varu, jo tas var vēl vairāk saasināt muskuļu tonizēšanos. Ieteicamāk ir noguldīt mazuli uz muguras pozā, kurā viņš jūtas ērti un tad paglaudīt vai plaukstiņas no ārpuses.”

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv 

Kad Tavam mazulim atvērās plaukstiņas?

Sagatavošanos dzemdībām atbalsta Huggies® - pirmās autiņbiksītes jaundzimušajiem

20150112151701-26976.jpg