Bēbīša raudzības: dalies savā pieredzē!

Bēbīša raudzības: dalies savā pieredzē!

23. Sep 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmie mēneši vecākiem ar bērniņu ir pavisam īpaši – tie ir domāti, lai vecāki un mazulītis iepazītos viens ar otru, sadraudzētos un nesteidzīgi izbaudītu viens otra tuvumu, tomēr pavisam drīz gan radi, gan draugi vēlās arī apskatīt mazo ķipariņu un apsveikt laimīgos vecākus! Kā tad sagatavoties bērniņa raudzībām un ko labāk dāvināt, Māmiņu Klubs prātoja kopā ar jauno māmiņu Anitu, kura ielūdza mūs uz savas meitiņas Kintijas raudzībām.

Gatavošanās 

Anita stāsta, ka raudzības izdomāja ar vīru taisīt vairāk ārēja spiediena rezultāta, jo daudzi gribēja pēc iespējas ātrāk redzēt mazo bērniņu: ”Nogaidījām ārstes ieteiktas minimālās 6. nedēļas  (patiesībā pagāja 7) un tad sākām, apvienot ar Gata vārda dienu.

Ciemiņus „sadalījām” pa dienām, jo uzreiz pieņemt visus nebija iespējams. Pirmajā nedēļas nogalē bija Gata radi un draugi, nākamajā draugi no dažādiem mācību kursiem un vēl nākamajā manējie radi. Negribējās arī „jaukt” kompāniju. Vēl bija arī  individuālie apmeklētāji, kuri netika nevienā no lielajiem pasākumiem.”

Maltīte

Protams, ka jaunajai māmiņai nav ne laika, ne spēka gatavot sarežģītus ēdienus un to nemaz arī nevajag. Anita viesiem pagatavoja picas, ābolmaizes, lai būtu garšīgi, bet nebūtu jātaisa ļoti daudz ēdienu, kā arī ātri pagatavojamus tunča salātus un kēksu. 

Māmiņa

Protams, ka arī māmiņai jāsapošas pirms svinībām. Anita stāsta, ka friziera apmeklējums tāpat ietilpis viņas plānos, jo gribējās labi izskatīties un kādas pārmaiņas, kā arī mati traucēja, tad nu to apvienoja arī ar raudzībām.

Pirms raudzībām laicīgi viesiem tika arī izsūtīti ielūgumi uz svinīgo pasākumu un uzaicināti viesi, kā arī, lai jaunie vecāki zinātu, ar cik viesiem rēķināties, vajadzēja dot atbildi par ierašanos.

Dāvanas

Viesiem pirms raudzībām jāpalauza galva, ko tad dāvināt. Vislabāk ir apjautāties jaunajiem vecākiem, kādas dāvanas tad ir vēlamākās, lai nesanāk tā, ka visi sadāvina mīkstās rotaļlietas, vai drēbītes, kas ir jau par mazu.

Anita pastāstīja: ”Noderīgas dāvanas ir ne tikai aktivitāšu centri un muzikālie karuseļi. Jauki ir, ja dāvinātājs padomā par to, ka mazulis augs lielāks, jo pirmajiem mēnešiem vecāki paši steidz visu sarūpēt. Piemērotas dāvanas raudzībām būtu arī kluči, uzveramas piramīdas, kaut vai tas pats kravas auto - arī meitenēm, aiz aukliņas velkamas rotaļlietas, kas noderēs vēlāk. Grāmatiņas ar pārsteigumiem mazuļus sajūsminās jau pavisam drīz. Noderīgas ir arī rotaļlietas, kur detaļas var ievietot tām paredzētos padziļinājumos. 

Ja raugi izvēlas dāvināt drēbītes, tad ieteicams pirkt tās vēlākiem mēnešiem, nevis uzreiz pirmajiem izmēriem un piedomāt, kādam gadalaikam tās dāvinātās drēbītes derēs. Anita stāsta:” Svarīgi, lai nav tā, ka uzdāvina krekliņu ar īsām piedurknēm, kas derēs tikai ziemā vai vasarai uzdāvina biezās bikses. Vēl ļoti smieklīgas dāvaniņas ir ar asprātīgiem tekstiem apdrukātie body. Arī Kintijai viens tāds tika uzdāvināts, tikai tik liels, ka derēs uz gadu, t.i., ziemā, bet tad jau jakas vilks pa virsu un stilīgo tekstu neredzēs. Vēl varu pievienot sarakstam naktslampiņas ( tādas, kas darbojas ar baterijām, un ir pieskārienjūtīgas). Smukas lacītes arī ir noderīga lieta. Interesanta dāvana Kintijai bija arī vārdiņš no koka burtiņiem uz ritentiņiem, sakabināts vilcieniņā. Tas man arī patika. Vēl man uzdāvināja Kintijas bildīti ļoti smukā un elegantā rāmītī - tā man likās ļoti sirsnīga un mīļa dāvana mammai.”

Daži padomi pirms ciemošanās: 

•    Nedāviniet smaržīgus ziedus! Bērniņam var būt no tiem alerģija, bet vecāki jutīsies neērti, ja skaisto liliju pušķi būs jānes uz citu istabu.
•    Atceries, ka šajās viesībās galveno lomu spēlēs mazulis, ja viņš būs izsalcis, māmiņa dosies viņu pabarot, ja dupsītis būs netīrs, dosies apmainīt autiņus, bet viesiem būs vien jāpagaida!
•    Nebrīnies, ja mazais gaviļnieks nejutīsies sajūsmināts par ciemiņiem un gribēs raudāt un kašķēties! Ja mazuļa protesti paliek pārāk skaļi, labāk doties ciemiņiem mājās, pieklājīgi atvadoties, nevis lieko māmiņai nervozi skatīties uz pulksteni un domāt – nu kad beidzot pratīsies.
•    Nesot cienastu jāatceras, ka māmiņa visticamāk mazuli baro ar krūti, tādēļ treknas tortes vietā izvēlēties augļu torti, kā arī jāatceras, ka māmiņa nevarēs malkot šampanieti vai vīnu. Labāk ir alkohola vietā ņemt līdzi kādu garšīgu sulu vai interesantu tēju.

Vēl nedaudz par dāvanām:

•    Izvēloties dāvanas, padomājiet ne tikai par bēbīti, bet arī par māmiņu! Lietas, ko viņa pati sev diez vai atļausies, ir tieši laikā – ekskluzīvas kosmētikas produkti, dārgas tējas utt. 
•    Kaut arī dāvanu kartes ir nedaudz zaudējušas savu aktualitāti, jaunajiem vecākiem tās var droši dāvināt, jo viņi priecāsies par jebkura veida palīdzību!
•    Ja dodaties uz raudzībām draugu lokā, vai arī radu pulkā, varat „samesties” un iegādāties kādu lielāku dāvanu, ko jaunie vecāki nevar atļauties nopirkt, bet varbūt sen ir kārojuši.
•    Tiem, kuriem ir laiks un spējas, ļoti iepriecinās jaunos vecākus ar pašgatavotām dāvaniņām. 

Idejas dāvanām

Uzdāvini fotosesijas dāvanu karti! - pašu fotografētās bildītes ir mīļas, bet jebkura ģimene priecāsies par iespēju doties pie profesionāla fotogrāfa uz fotosesiju!

Pakaviņš – noderīgs ne tikai bērniņu barojot, bet arī pozicionējot. Ja esi rokdarbniece, vari uzšūt pakaviņam interesantu pārvalku!

Ķermeņa kopšanas līdzekļi

Jaunajai māmiņai vari uzdāvināt ķermeņa kopšanas līdzekļus, kas iegadāti eko veikalos. Tie ir pietiekami dārgi, lai māmiņa tiem netērētu naudu, bet gana kvalitatīvi, lai tiešām būtu lieliska dāvana.

Pašapgleznoti trauki mazulim – jautri un oriģināli, tikai jāizvēlas atbilstošas krāsas, un vēlams apgleznot trauku ārējās malas, lai izvairītos no krāsas lobīšanās iespējām un tās apēšanas kopā ar ēdienu

Kanvas. Uzdrukā jaunās ģimenes vai bēbīša foto uz audekla. Tā uzreiz vecāki tiks pie sava mazuļa „gleznas”. 

Mazs soliņš. Interesanta dizaina soliņš noderēs māmiņai, kur uzlikt kājas barojot bērniņu. 

Termoss. Skaists termoss palīdzēs saglabāt siltu „māmiņu tēju”.  

Fotogrāmata. Uzdāvini vecākiem dāvanu karti fotogrāmatas pasūtīšanai! Internetā vecāki paši varēs izveidot to no mīļākajām mazuļa fotogrāfijām.

Siltumam. Termofors zaķa vai zilonīša izskatā sildīs mazo puncīti koliku laikā!

Māmiņu Klubs

Pastāsti, kā Tavās mājās notika bēbīša raudzības!

 

20150906183922-81764.jpg

mamma27 mamma27 23. Sep 2015, 15:13

Ai, ar to raudzīšanu ir brīžiem traki.😀
Man patika ,ja pie manis atnāk slimnīcā, jo tad man ne par ko nav jādomā. Atnāk, papļāpā, apskata mazo un prom!
Vecvecāki bija klāt pēc dažām dienām kā bijām mājās. Nu kā pateiksi ,lai nebrauc?! Vēl jo vairāk ,ka tālu dzīvo.
Kā būs šoreiz ,es nezinu.JO ar pirmo nelikās nekas traks, tās raudzības. Ar otro jau bija grūtāk,bet tagad ,kad vēl jārūpējas par diviem un jāuzņem viesi,tad būs kā būs. Lai aŗi es parassti neiespringu. Paši nāca ar kūku vai kko. Mēs tik kafiju, tēju un kādus cepumus pagādājām. Tādu baigo galdu netaisījām.