7 vienkārši triki, kas jaunajai mammai palīdzēs sakārtot ikdienu

7 vienkārši triki, kas jaunajai mammai palīdzēs sakārtot ikdienu

27. Jan 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jaunajai māmiņai nebūt nav viegla dzīve, jo visa līdzšinējā dzīve ir sagriezusies kājām gaisā. Ikdienai pievienojies 101 jauns pienākums, jāapgūst tik daudz jauna, un hormoni dažkārt aulekšo kā sacīkšu zirgi.

Tāpēc talkā var nākt 7 vienkārši triki, kas palīdzēs ikdienu padarīt organizētāku un justies labāk.

Lieto pietiekami daudz ūdens

Par ūdens nozīmi tiek runāts ļoti daudz, taču tik un tā ikdienā par to aizmirstam. Tāpēc iegādājies sev skaistu ūdens pudeli un ņem līdzi ūdeni, lai arī kur tu dotos. Ūdens palīdzēs tavai ādai izskatīties labāk, justies enerģiskākai un veselākai.

Neliedz sev tasīti kafijas

Ja tev ikdienā palīdz labāk justies tasīte kafijas un tā sniedz enerģijas spērienu, tad neliedz sev šo prieku. Sāc dienu ar krūzi garšīgas kafijas (esi gan uzmanīga - nedzer kafiju, kad rokās turi mazuli, jo tas var apdraudēt bērniņa dzīvību - viena kustība un karstais dzēriens mazuli var applaucēt). Ja enerģijas līmeni vajag pacelt arī dienas vidū, atvēli sev mirkli atpūtai ar kafiju brīdī, kad mazais guļ diendusu. Tas būs skaists mirklis tikai sev.

Neatstāj vakarā pilnu izlietni ar netīriem traukiem

Tāds mazs nieks, taču var sabojāt visu nākamās dienas cēlienu! Kuram gan patīk no rīta ieiet virtuvē pēc tasītes kafijas un atrast tur piekaltušus katliņus un šķīvjus ar vakariņu atliekām? Lai gan forši būtu dzīvot pēc Skārletas moto "Par to es domāšu rīt", labāk uz rītdienu neatlikt to, ko var padarīt jau šodien. 

Ja esi nogurusi, lūdz, lai traukus nomazgā vīrs, vai arī padariet šo darbiņu kopā. 

Saklāj no rīta gultu

Lai arī lielākoties dzirdam, ka pēc kļūšanas par mammu pirmajā vietā izvirzās mazulis un viss cits ir mazsvarīgs, ir tomēr lietas, kuras nevajadzētu atcelt. Tagad esi bērna kopšanas atvaļinājumā un viss pasaules laiks pieder tikai jums diviem-  varat celties, kad gribat, kaut visu dienu pavadīt pidžamā, apģērbjoties vien tad, kad ejat ratu pastaigā, bet tāds nieks, kā pārģērbšanās pēc piecelšanās un gultas saklāšana, tomēr ir mazi nieciņi, kas neprasa daudz laika, taču padara dienu daudz organizētāku. Saklāj gultu, pārģērbies un esi gatava jaunai dienai. Apkārtējā vide uzreiz šķitīs sakārtota un diena - izdevusies.

Mājās vienmēr jābūt liekām autiņbiksītēm

Lai gan ir diennakts aptiekas, arī benzīntankos nu jau var nopirkt ne tikai degvielu, bet pat pienu un dārzeņus, mierīgāka sirds tomēr būs tad, ja mājās vienmēr būs pāris liekas autiņbiksītes. Seko līdzi tam, lai nekad nebūtu tā, ka pēdējais autiņbiksīšu pāris tiek izlietots piecas minūtes pēc tuvējā veikala slēgšanas, un miers mājās garantēts. Labāk lieka rezerve nekā stress pusnaktī par to, kurp nu braukt pēc autiņbiksītēm, lai mazulis nakti varētu izgulēt mierīgi.

Lai Google nekļūst svarīgāka par ģimenes ārstu

Tagad internetā var atrast jebko - gan informāciju, kādai jābūt bērna kakai, gan neskaitāmas diagnozes par pumpiņām uz mazuļa ādas. Tā kā internets ir pieejams jebkur, arī jaunajai māmiņai rokas stiepiena attālumā ir pieejams "virtuālais ārsts" vārdā Google, kas sniedz atbildes uz visiem jautājumiem. Atzīsties, padomu lasīšana par dažādām veselības kaitēm lielākoties izsauc tikai lieku stresu un sabiezina situāciju. Tāpēc, pirms pieņem diagnozi ar Google palīdzību, konsultējies ar savu ģimenes ārstu. Tā izbēgsi no nevajadzīga stresa, būsi mierīgāka un arī labāk iemācīsies kontrolēt ikdienas situācijas.

Lai internets ir tev labs draugs, kas iedvesmo, sniedz padomus, ļauj komunicēt ar citām mammām, taču svarīgāk par visu ir izvērtēt resursa uzticamību, nepaļauties uz ikvienu internetā atrodamo padomu no nezināmiem resursiem.

Sapucējies

Ko tur liegties, dažkārt jaunajai mammai nogurums ir tik liels, ka varētu visu dienu pavadīt mīļākajās sporta biksēs un T-kreklā, kas saglabājies vēl no viduskolas. Toties, ja, par spīti visam nogurumam, atrodi tomēr enerģijas druskas, lai nedaudz sapucētos, uzkrāsojot kaut vai tikai skropstas un uz lūpām uzklājot spīdumu, mugura uzreiz iztaisnojas un diena iegūs pavisam citu nokrāsu. Tāpēc turi rokas stiepiena attālumā savu mazo kosmētikas somiņu, lai padarītu savu dienu krāsaināku un košāku!