7 ieteikumi, kā ikdienā sniegt pieskārienus

7 ieteikumi, kā ikdienā sniegt pieskārienus

31. Aug 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmajā gadā vecāki ir tie, kas sniedz pieskārienus bērnam un uzmundrina viņu ikdienišķās situācijās, sniedzot drošības sajūtu un tādējādi veidojot arī drošu piesaisti.Ieskaties psiholoģes Diānas Zandes padomos, kā ikdienā izbaudīt pieskārienus.

- Ja mazulis tiek barots ar pudelīti, vienmēr turi bērnu rokās, nevis iedod viņam pudelīti un liec viņam barot sevi pašam.

- Ja mazulis ir kreņķīgs, aijāšana uz rokām, lai iemigtu, var palīdzēt.

- Katrā autiņbiksīšu maiņas reizē vai vannojot mazuli, vecāki šo laiku var izmantot, lai ar rokām glāstītu mazuļa rokas, kājas, sejiņu vai vēderiņu. Ir bērni, kuri īpaši novērtēs galvas masāžu matu mazgāšanas laikā.

-  Rotaļājoties vecāki var atgādināt par savu klātbūtni, maigi pabužinot mazuļa muguriņu.

- Vecāki var apmeklēt nodarbības, lai apgūtu īpašas tehnikas un paņēmienus mazuļa mierināšanā.

- Izvēloties masāžas laiku, jāņem vērā bērna noskaņojums un būtu tas jādara tad, kad mazulis ir gatavs, nevis tikai tad,kad mamma to izvēlējusies darīt. Tāpat jāatceras, ka tikpat cik dažādi ir cilvēki un viņu vēlmes par pieskārienu spēcīgumu- var būt mazuļi, kuriem patīk stingrāki pieskārieni, kamēr citi novērtēs maigākus glāstus.

- Vecāki var mīļot bērnu, turot sev klēpī un lasot pirmsmiega pasaku, lai veicinātu relaksāciju un dziļāku nakts miedziņu.

Māmiņu Klubs

foto: pexels.com