Pirmās 100 dienas kopā ar mazuli

Pirmās 100 dienas kopā ar mazuli

31. Oct 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādam jābūt pirmajam laikam kopā ar bērniņu? Kāpēc tajās būtu jāveic pieraksti par bērniņa augšanu, attīstību un visu pārējo? Konsultē vēdiskā astroloģe Inga Ruņģe.

Pirmās 100 dienas

Lai cik straujš mūsdienās būtu dzīves ritms, pirmajās 100 dienās to vajadzētu samazināt līdz minimumam un.. ļaut bērniņam adaptēties plašajai pasaulē. 

"Pirmajās 100 dienās Indijā bērns un māte tika pasargāti. Māmiņa ar bērnu dzīvoja atsevišķā istabā, viņi devās pastaigā vien pa pagalmu, pārējo laiku veltot viens otra iepazīšanai," vēstures faktos dalās speciāliste. "Dzemdību laikā ir liels enerģijas sprādziens, un patērējis enerģiju ir gan bērniņš, gan māmiņa. Un šīs 100 dienas ir laiks, kad enerģiju atkal var uzkrāt, mamma un bērns viens otru papildina, tāpēc neiesaku uzreiz pēc dzimšanas apmeklēt publiskas vietas, veikalus!"

Veicam pierakstus katru dienu!

Arī mūsu www.maminuklubs.lv portālā īstenojām 100 dienu projektu,kurā māmiņa Ilze rakstīja dienasgrāmatu par savas meitiņas pirmajām dzīves dienām(fotoblogu skati šeit). 

"Katru dienu veikt pierakstus ir ļoti svarīgi. Tā ir iespēja paredzēt, kas un kad var atgadīties tālākā dzīvē. Rakstiet visas nianses: kā bērns ir izturējis vēdera pūšanās periodu, šajā gadījumā nākotnē būs skaidrs, vai būs vēdera problēmas vai nebūs; rakstiet par traumām/ negadījumiem, kas bijuši pirmajās dzīves nedēļās- tādējādi var paredzēt tālākos dzīves notikumus un gadskārtas,kad vajadzētu uzmanīties," iesaka speciāliste.

Māmiņu Klubs

 

Klausies Māmiņu Kluba radio raidījumu Riga Radio 94.5 FM katru otrdienu no plkst.13:00 līdz 14:00!