Vai, zīdot bērniņu, drīkst ēst sierus ar pelējumu?

Vai, zīdot bērniņu, drīkst ēst sierus ar pelējumu?

10. Feb 2012, 14:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavisam nesen runājām par pūdēto sieru ēšanu grūtniecības laikā, bet šodien aicinām uzzināt, vai drīkst ēst pelējuma sierus, zīdot bērniņu! Atbild uztura speciāliste Inese Siksna.

 

"Ja grūtniecības laikā ar pūdētajiem un nepasterizētā piena produktiem bija jāuzmanās, tad bērna barošanas laikā par to var tik stingri nepiedomāt, jo listērijas, kas sastopamas nepasterizēta piena produktos caur mātes pienu nodotas netiek," stāsta uztura speciāliste. "Protams, mamma pati var saslimt, īpaši, ja ir ļoti vāja imunitāte, bijušas smagas dzemdības vai kādas komplikācijas, tad arī baktērijām ir iespēja izdzīvot."

 

Siers bērna barošanas laikā būs nozīmīgs kalcija avots, tādēļ māmiņai to noteikti nevajadzētu izslēgt no uztura, bet vadoties pēc savām sajūtām izvēlēties tos, kas tam brīdim liekas garšīgākie un nepieciešamākie. Kā arī uzmanīgi jāvēro mazuļa reakcija nogaršojot kādu jaunu, neparastu vai sen nelietotu produktu, kas būs galvenais rādītājs, vai produktu māmiņa var ēst.

 

Un galvenais atcerēties - ēst samērīgi, jo arī veselīgu produktu pārmērīga lietošana var radīt gremošanas traucējumus gan mammai, gan mazulim. 

 

Uzdod savu jautājumu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!