Vai beidzot atrasts patiesais koliku iemesls?

Vai beidzot atrasts patiesais koliku iemesls?

20. Jul 2012, 09:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ikviena jaunā ģimene ar bēbīti, kuram ir kolikas, atzīs, ka kolikas var likt sajusties kā sliktākajā murgā. Par laimi nesen veiktie pētījumi atklājuši, kāds varētu būt iespējamais koliku iemesls jaundzimušajiem. 

Pētnieks Dr.Abdelrazaks Mansours Ali no Kairas izpētīja 55 dažāda vecuma, dzimuma un etniskās piederības zīdaiņus, kuriem bija kolikas. No šiem mazuļiem 45 (81,8%) atklāja  Helicobacter pylori baktēriju zīdaiņu puncīšos. Šī baktērija var izraisīt diskomfortu vēderā, krampjus un pat čūlas. Dr.Ali atzīmēja, ka šīs baktērijas esamību vēderiņos var uzskatīt par etioloģisku zīdaiņu koliku patogēno organismu, kas nozīmē, ka, iespējams, atklāts ticams iemesls, kas ir pie vainas mazuļu diskomfortam- tātad tā nav tikai raudāšana. Tagad, ja pētniekiem būtu iespējams, varētu atrast līdzekli, kas palīdzētu šīs kolikas ārstēt.

Lai gan jaundzimušie nespēj runāt, ir daži iespējamie paņēmieni, kas atvieglotu sāpes. Dr.Ali iesaka dienā lietot probiotikas, kas stimulētu mazuļa vēderiņa darbību. Tomēr, kā ikviena medikamentu lietošana, tā ir jāsaskaņo ar ārstu pirms dot to mazulim.

Avots: archpedi.jamanetwork.com

Pastāsti par saviem paņēmieniem cīņā ar kolikām!