Nepieciešamo lietu saraksts: pirmās palīdzības aptieciņa

Nepieciešamo lietu saraksts: pirmās palīdzības aptieciņa

27. Jun 2012, 10:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasaras laikā ģimenes dodas dažādos izbraucienos, bet tam ir jāsagatavojas, sarūpējot pirmās palīdzības aptieciņu, lai negadījumi nepārsteigtu nesagatavotus.

Tā kā neviena aptieciņa nav ideāla, tad vērtīgāk būs, ja katra māmiņa pati saliks visu nepieciešamo ceļam, pievēršot uzmanību īpašām vecuma grupām, piemēram, vai ģimenē ir arī zīdaiņi, bērni vai pusaudži.

Kam zvanīt ārkārtas gadījumos?

Pirmās palīdzības aptieciņā vajadzētu būt arī kontaktiem, kas palīdzēs sazināties ar nepieciešamajām iestādēm vai kontaktpersonām. Noteikti jāpieraksta šādu personu kontakttālruņus:

-       Ģimenes ārsta;

-       Neatliekamās ātrās medicīniskās palīdzības;

-       Divu tuvienieku vai kaimiņu.

Kam jābūt pirmās palīdzības aptieciņā?

Noteikti pirmās palīdzības aptieciņa var variēt, bet ieteicamais saraksts izskatās šādi:

-       Bērnu termometrs;

-       Sāpes noņemošs medikaments, kas satur paracetamolu vai ibuprofēnu. Lai dozētu šo medikamentu, vajadzēs mērkarote vai šļircīte, uz kuras ir mērvienību iedaļas. Tāpat vienmēr jāatceras sekot lietošanas instrukcijai un nepārsniegt norādītās devas;

-       Līdzeklis vēdera problēmu risināšanai, piemēram, veselību veicinošs probiotiķis Biogaia, kas satur Lactobacillus reuteri protectis.L. reuteri  ražo pienskābi, etiķskābi un dabīgo patogēno inhibitoru  Reuterinu. Kopā tiem piemīt  spēcīga pretmikrobu iedarbība uz daudziem patogēniem un palīdzēs gan koliku, gan caurejas, gan aizcietējumu problēmu risināšanā, gan pēc antibiotikas kursa.

-       Līdzeklis pret apdegumiem un izsitumiem;

-       Antiseptisks krēms nobrāzumiem vai grieztām brūcēm. Šo līdzekli var uzklāt uz nobrāzumiem vai nelieliem apdegumiem pēc to apkopšanas, lai aizkavētu infekcijas rašanos. Dažiem no šiem līdzekļiem sastāvā var būt anestezējoša līdzekļa īpašības;

-       Pincete, lai izņemtu skabargas, dzeloņus;

-       Šķidrums acu skalošanai. Tas noderēs, ja acīs iekritis svešķermenis;

-       Antiseptiskas salvetes. Tās būs noderīgas, lai notīrītu brūces. Apstrādājot brūci, jāvirzās no centra uz perifēriju, lai atbrīvotos no netīrumiem un mikrobiem;

-       Šķēres;

-       Pretinsektu līdzekļi;

-       Dažādu izmēru un formu plāksteri;

-       Dažādu izmēru bandāžas;

-       Elastīgā saite;

-       Marle;

-       Vienreizlietojamie cimdi;

-       Antihistamīna krēms palīdzēs remdēt kukaiņu kodumus un dzēlienus.

Ja mazulim ir astma vai alerģiska reakcija uz riekstiem, medu vai citiem produktiem, noteikti nēsā līdzi medikamentus, kurus izrakstījis ārsts.

Vai nepieciešams vairāk kā viens pirmās palīdzības aptieciņas komplekts?

Viss atkarīgs no dzīvesveida. Ir ģimenes, kurām ir megaaptieciņa mājām, bet mazāka aptieciņa ceļojumiem, kas glabājas mašīnā.

Atgādinājums! Vienalga, vai pirmās palīdzības aptieciņa tiek ņemta ceļojumā vai tiek lietota mājās, tai jāglabājas bērniem nepieejamā vietā. Vienmēr jāpārbauda lietojamo medikamentu derīguma termiņu!

Māmiņu Klubs

BioGaia® Protectis probiotikas

Dienas deva ir tikai 1 tablete,taču tā satur 100 miljonus dzīvas Lactobacillus reuteri Protectis.

No veiktajiem pētījumiem secināts, ka dienas deva L. reuteri reizi dienā ir droša un tai piemīt probiotiska iedarbība uz cilvēkiem.