Krūts zīdīšanas speciāliste: Papildus krūts pienam ūdens mazulim nav jādod!

Krūts zīdīšanas speciāliste: Papildus krūts pienam ūdens mazulim nav jādod!

09. Jul 2012, 17:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Vai papildus krūts pienam mazajam ir jādod tējiņa vai silts ūdens?" jautā māmiņa. Devāmies pēc atbildes pie krūts ēdināšanas speciālistes Diānas Zandes.

 

Jautājums:

 

Man mazajai 5. septembrī palika 1 mēnesis un sver vairāk kā 4 kg. Man iesaka padot mazajai ik pa laikam tējiņu vai siltu ūdentiņu, pati mazo baroju ar krūti un no šodienas cenšamies mazo barot ik pa 4 h. Vai to man vajadzētu darīt, ja jā tad kurā brīdī?

 

Atbild krūts ēdināšanas speciāliste Diāna Zande:

 

Zīdainim, kurš ēd tikai mammas pienu ( tātad, līdz pat 6 mēnešu vecumam) nav papildus jādod ne sulas, ne ūdens, ne tējas! Viņam pilnīgi pietiek ar to šķidrumu, kas ir mammas pienā - aptuveni 90% ūdens. Ir dabiski, ka mazulis vecumā līdz 3 mēnešiem ēd 8 - 12 reizes, 6 reizes, kā Jūs mēģināt darīt , ir daudz par maz, jo strauji var samazināties piens. 4 kg mēneša vecumā ir gluži normāls svars.

 

Bērniņi pirmajos mēnešos svarā pieņemas 400 - 1, 5 kg mēnesī, un tas ir ļoti atšķirīgi katram bērnam! šajā vecumā Jums ir nevis jāveido piespiedu režīms, kuru kāds ieteicis ( vai Jūs spētu sekot ideālajam tualetes apmeklējuma režīmam,, kuru kāds ieteiktu Jums, pieaugušam cilvēkam? ), bet gan jāvēro mazulis un jāsaskaņojas ar viņa vajadzībām!

 

Katrā ziņā nesamaziniet ēdienreižu skaitu,jo tā kāds iesaka! Ar laiku ēšanas ritms noregulēsies, bet, tā kā mammas piens gremojas 1, 5 0 2, 5 stundas, tad ir gluži dabiski, ka 4 stundu pārtraukums starp ēdienreizēm var izraisīt mazules neapmierinātību. 

 

UZDOD SAVU JAUTĀJUMU PSIHOLOGAM!

 

Aicinām piedalīties pētījumā par sajūtām, kļūstot par vecākiem! 

Lai būtu iespējams veikt kvalitatīvu darbu, nepieciešams ļoti  liels skaits ģimeņu, kuras ir ar mieru piedalīties aptaujā, kura notiks trijos etapos – pirmais – grūtniecības trešajā trimestrī, otrais – 3 mēnešus, bet trešais – 6 mēnešus pēc dzemdībām. Aptaujas ir konfidenciālas, individuālie dati netiks izpausti, tie tiks analizēti tikai apkopotā veidā. Jūsu epasti netiks izmantoti nekādā citā veidā, kā tikai šī pētījuma anketu nosūtīšanai. Katra aptauja ietver vidēji 60 – 70 jautājumu, un atbildēt var 10 – 15 minūšu laikā. Ja Jūsu ģimene (ABI partneri) piekrītat piedalīties visos pētījuma etapos un šobrīd rit grūtniecības 3. trimestris, lūdzu, rakstiet man dizande@inbox.lv  , lai es Jums varētu nosūtīt 1. aptauju komplektu un pastāstīt par tālākajiem mūsu sadarbības soļiem .