Kā izvēlēties īsto ārstu bēbītim?

Kā izvēlēties īsto ārstu bēbītim?

16. Apr 2010, 12:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēdējā grūtniecības mēnesī māmiņai jau būtu jāzina, kurš būs viņas bērniņa ārsts, lai pēc mazulīša piedzimšanas nebūtu lieku problēmu, meklējot, kurš tad atnāks apskatīties, vai ar mazuli viss ir kārtībā.


Domājot par to, kurš būs bērniņa ārsts, jāizlemj, vai tiešām ģimenes ārsts būs labākais risinājums. Iespējams, ka pieaugušajiem viņš var lieliski palīdzēt, bet par bērnu veselību viņš nebūs tik zinošs. Tad vēlams padomāt par dubulto bērna aprūpi – gan ģimenes ārsta, gan maksas pediatra.


Ja ar laiku saproti, ka izvēlētais bērna ārsts neatbilst Tavām prasībām, negaidi brīnumus – Tev ir visas tiesības nomainīt sava bērna ārstu!


Izvēloties ārstu bēbītim, atceries sekojošas lietas:


•    Svarīgs ir attālums līdz Tavam ģimenes ārstam. Līdz 18 gadu vecumam vizītes pie ārsta, kuram ir līgums ar Valsts obligātās apdrošināšanas valsts aģentūru, ir bezmaksas, taču, ja izvēlētais ārsts neatrodas Tavas dzīvesvietas teritorijā, tad būs jāmaksā par ceļa izdevumiem.
•    Informāciju par to, kurš ārsts būtu vispieejamākais bērnam, var iegūt Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūrā pa bezmaksas informatīvo tālruni 80001234!
•    Iepazīsties ar  atsauksmēm par Tevis izvēlēto ārstu;
•    Izmanto draugu, radu un paziņu ieteikumus par labu ģimenes ārstu vai pediatru!
•    Kad esi izvēlējusies iespējamo ārsta kandidātu, dodies uz nelielu tikšanos, lai noskaidrotu, vai viss atbilst gaidītajam!

 

Bērnu aprūpi vari uzticēt:

-Pediatram, kas praktizējies jaundzimušo, mazu bērniņu un pusaudžu aprūpē, kas nodrošina parastās pārbaudes un pārzina lielāko daļu bērnu slimību un citu veselības problēmu.

- ģimenes ārstam, kas nodrošina aprūpi visām vecuma grupām, ieskaitot jaundzimušos un mazus bērniņus. Taču reizēm ģimenes ārsti var nejusties kompetenti bērnu aprūpē pirmā un/ vai otrā dzīves gada laikā, tāpēc iesaka lūgt konsultācijas pediatram.

 

PIESAKIES UZ JAUNDZIMUŠĀ APRŪPES LEKCIJU!