Bērnam ir jābūt saskarei arī ar tēvu

Bērnam ir jābūt saskarei arī ar tēvu

03. Aug 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudz topošo māmiņu ļoti uztraucas par to, kā veidosies jaundzimušā attiecības ar viņa tēvu. Mazais taču ir tik mazītiņš, tik trausls, neaizsargāts, bet tēvs tāds liels un neveikls: ja nu nomet zemē, saspiež viņam kaut ko, vai kā citādi kaitē…

Tieši šo baiļu dēļ daudzas jaunās māmiņas nemaz jaunizceptajam tēvam nedod iespēju tuvāk ar bērniņu iepazīties. Nevēlas dot mazuli pat paturēt, bet vēlāk sūdzas, ka vīrs absolūti necik nepievērš bērnam uzmanību.

Bet kā gan lai tēvs velta bērnam uzmanību, ja vienīgais, kas viņam ļauts, ir paskatīties uz mazo, sliktākajā gadījumā, vien tad, kad mazais jau guļ? Un pēc tam, kad mazais būs paaudzies, Jūs taču priecātos, ja vīrs Jums palīdzētu. Ne vīrs, ne mazulis nav tam gatavs: vīrs nezina, kā iesaistīties, jo visu laiku jūt bailes no neizdošanās (Jūs esat tā, kas viņu var iedrošināt, un tikai Jūs!), bet mazais elementāri – ja tēvam nebūs ļauts ar viņu darboties, mazais pie tēta nepieradīs un baidīsies…

Mīļās, jaunās māmiņas! Nebaidieties dot jaundzimušo tētiem paturēt! Mazais ir pietiekoši spēcīgs, un viņam nenokritīs ne gabaliņš, kad Jūsu vīrs viņu paņems rokās. Vēl vairāk, sākumā taču mēs visi vecāki esam tik ļoti piesardzīgi, ka pat nepamanām, ka tādi ir arī mūsu pirkstiņi, kas ļoti cenšas nekādā ziņā nekaitēt bērniņam.

Jūs taču droši vien zināt, ka pēc ķeizargrieziena operācijas mazuli rokās pirmais paņem tieši tētis, kamēr mamma atiet no narkozes. Un ārsti, nez kāpēc, nebaidās tikko dzimušo bērniņu dot vīrieša rokās. Šim būtu Jūs jāpārliecina!

Un, ja arī pirmās pāris reizes Jūs uztrauksities par bērniņu, nākotnē Jums garantētas dienā pāris stundiņas tikai sev, kā sekas ir uzticamas attiecības starp tēti un bērniņu.

Skatoties uz viņiem – Jūs būsit laimīga, un Jūsu ģimene taps arvien stiprāka!

Kā Tavs partneris iesaistās bērniņa auklēšanā?

Māmiņu Klubs