Barošanā ar krūti piedāvājumu nosaka pieprasījums

Barošanā ar krūti piedāvājumu nosaka pieprasījums

06. Jun 2010, 20:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs visi apzināmies tās unikālās priekšrocības, ko mums dod mazuļa barošanas ar krūti. Visā pasaulē ārsti iesaka māmiņas pienu kā vislabāko un augstvērtīgāko uzturu mazulim pirmā dzīves gada laikā un arī pēc tam.



•    Krūts piens satur visas nepieciešamās uzturvielas normālai bērniņa attīstībai.
•    Krūts pienu mazulim vieglāk sagremot, tas mazina aizcietējumu, vēdergraizes un caureju.
•    Mazuļi, kuri saņem māmiņas pienu, retāk slimo ar infekcijas un alerģiskajām slimībām.


Ko darīt brīžos, kad piena sāk trūkt?
Kā pārvarēt „piena krīzes”?
Kā nodrošināt veselīgo māmiņas pienu laikā, kad māmiņa mācās, dodas ārpus mājas vai atgriežas darbā?

 

Philips AVENT iesaka māmiņām jau lakus padomāt – kamēr piena ir pietiekami un iespējams pat par daudz, to noteikti vajag saglabāt! Visā pasaulē ārsti ir pierādījuši – jo vairāk piens no krūts tiek ņemts, jo vairāk tas rodas!

{pic:1}
Izmantojot Philips AVENT krūts pumpi, jūs varēsiet nosūkt pienu ātri, viegli un vienkārši. Philips AVENT krūts pumpja unikālā ziedlapveida piltuve maigi masē krūti, imitējot mazuļa zīšanu, vēl papildus veicinot piena rašanos.

{pic:2}

Philips AVENT sterilie trauciņi VIA paredzēti krūts piena uzglabāšanai. Sterilos trauciņus var izmantot uzreiz, izņemot no iepakojuma, jo tie ir jau iepriekš sterilizēti un gatavi lietošanai.

{pic:3}


Tos arī ērti pievienot Philips AVENT krūts pumpim, izmantojot vienkāršu adapteri.
     

{pic:4}


VIA trauciņi izmantojami atkārtoti, pirms tam tos sterilizējot. Trauciņos var uzglabāt arī citu mājās gatavotu mazuļa ēdienu vai biezenīšus.

 

VIA trauciņi neaizņems daudz vietas ledusskapī un tie tiek piedāvāti divos izmēros- 180 ml un 240 ml, kas ir tieši mazulim paredzētās porcijas daudzums noteiktā vecumā.

   

Praktiski padomi:

•    Pārliecinieties, ka trauciņš, kurā glabāsiet pienu ir labi noslēgts. Noteikti atzīmējiet datumu.      

•    Novietojiet trauciņus ledusskapja aukstākajā stūrī

•    Krūts pienu var uzglabāt ledusskapī ne vairāk par 48 stundām, taču saldējamā kamerā sasaldētu pienu var uzglabāt līdz pat 3 mēnešiem no tā nosūkšanas brīža. Pēc atkausēšanas piens ir jāizlieto 24 stundu laikā. Pienu nedrīkst atkārtoti sasaldēt!

•    Pienu atkausē pakāpeniski. Vispirms izņemiet to no saldētavas un novietojiet ledusskapī. Pēc tam atkausējiet to istabas temperatūrā

•    Uzsildiet pienu līdz vajadzīgajai temperatūrai un tad to mazliet samaisiet, lai iegūtu viendabīgu konsistenci

•    Saplānojiet vajadzīgo piena daudzumu tik ēdienreizēm, cik  nepieciešams. Piemēram – ja dodaties uz darbu – tās būs vismaz 10 stundas, kuru laikā mazulis ēdīs vismaz 3 reizes (protams, tas atkarīgs no mazuļa vecuma un individuālajām vajadzībām). Tātad- jums jāsagatavo vismaz 2 pudelītes ar pienu, lai aukle vai kāds no ģimenes locekļiem varētu pabarot mazuli ar vislabāko un visaugstvērtīgāko – māmiņas pienu.

 

1

 

Mēs visis apzināmies tās unikālās priekšrocības, ko mums dod mazuļa barošanas ar krūti. Visā pasaulē ārsti iesaka māmiņas pienu kā vislabāko un augstvērtīgāko uzturu mazulim pirmā dzīves gada laikā un arī pēc tam.

 

·        Krūts piens satur visas nepieciešamās uzturvielas normālai bērniņa attīstībai.

·        Krūts pienu mazulim vieglāk sagremot, tas mazina aizcietējumu, vēdergraizes un caureju.

·        Mazuļi, kuri saņem māmiņas pienu, retāk slimo ar infekcijas un alerģiskajām slimībām.