Aptauja: 30% māmiņu lietojušas īpašu līdzekli krūšu kopšanai

Aptauja: 30% māmiņu lietojušas īpašu līdzekli krūšu kopšanai

02. Jun 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Krūts ēdināšanas process ir patiešām īpašs mirklis katrai jaunajai māmiņai, un katra no mums zina, ka tas tikpat īpašs ir arī mazajam, mīļajam bērniņam. Bet, lai cik skaists un īpašs šis process nebūtu, tas prasa arī zināmu piepūli un centību no mūsu puses. Sākot no higiēnas jautājumiem, beidzot ar dažādu problēmu atrisināšanu.

Kā noskaidrojās aptaujā krūts ēdināšanas laikā īpašu uzmanību krūšu kopšanai pievērsušas 80% aptaujātās māmiņas. No tām speciālu līdzeklī krūšu kopšanai izmantojušas vien 30%, bet 70% māmiņu  - nav to darījušas.

Pie īpašiem līdzekļiem, paņēmieniem krūšu kopšanā māmiņas ir ierindojušas: Bepanthen ziedi, krūšturu ieliktnīšus, Bubchen eļļu, Purelan ziedi un visvienkāršākās kumelīšu tējas kompreses. 

Lai pasargātu apģērbu no sasmērēšanās, 68% aptaujāto māmiņu ir lietojušas vai lieto vienreizējos krūšturu ieliktnīšus, mazgājamos lieto vien 5% respondentu. Savukārt , 2% māmiņu vispār apģērba pasargāšanai nav izmantojušas neko.

Iecienītas krūšu kopšanai ir arī gaisa peldes.

Speciālos krūšturus, kas atvieglo krūts ēdināšanas procesu, iegādājušās 72% māmiņas, jo - tā ir ērtāk, bet šādu pirkumu par lieku uzskata 28% aptaujāto.

Un te - krūts ēdināšanas laikā noderīgāko lietu tops:

  • No visiem respondentiem 53% māmiņu kā noderīgāko lietu atzinušas krūšturu ieliktnīšus,  
  • 44% māmiņu - krūts pumpīti, 
  • 40%  - krūts ēdināšanas laikā izmantojušas pudelīti, 
  • bet 39% aptaujāto par noderīgāko lietu atzīst barošanas krūšturus. 
  • Un pie noderīgākajām lietām 14% pieskaita arī piena uzglabāšanas trauciņus.

Paldies visām aptaujas dalībniecēm par sniegtajām atbildēm!


Paldies visām aptaujas dalībniecēm un sveicam ar Philips AVENT pudelīti māmiņu Agnesi, kuras e-pasts sākas ar agnese.zukovska@...!

Gaidīsim pēc balvas Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas) līdz 1.jūlijam darba dienās no 12:00 līdz 18:00!

Philips AVENT manuālais krūts piena pumpītis darbojas ātri, maigi un klusi, bez baterijām un motora. Ne mazāk svarīgi ir tas, ka šis Anglijā ražotais piena pumpītis nesatur bisfenolu A. Tā kā šis krūts pumpis ir tik maigs un komfortabls, tas palīdzēs atrisināt radušās problēmas, kas ir saistītas ar krūts galiem, piemēram, iesprēgājuši un sūrstoši krūts gali.